Festivalul National de Arte “Florian Pittis”, 6-8 aprilie 2009

Consiliul Elevilor Colegiul National Gheorghe Lazar in parteneriat cu Teatrul Lucia Sturdza Bulandra, va invita la a doua editie a Festivalului national de arte FLORIAN PITTIS, dedicat exclusiv trupelor de liceeni care iubesc teatrul si muzica. Festivalul se va desfasura in zilele de 6, 7 si 8 aprilie 2009 la Sala Izvor a Teatrului Bulandra.

Festivalul este organizat in doua sectiuni si are o durata de 3 zile:

 1. Sectiunea I – teatru;
 2. Sectiunea a II-a – muzica;
 3. Gala si festivitatea de premiere.

Inscrierile la acest festival se fac pe baza urmatoarelor documente:

 1. Textul piesei/pieselor;
 2. O inregistrare VHS/ Avi/ DVD (teatru/muzica), Audio (muzica) a piesei;
 3. Un C.V. al trupei, care trebuie sa contina: lista cu membrii trupei (elevi si coordonatori); Scurt istoric al trupei (participari la concursuri/festivaluri, rezultate obtinute etc.); date de contact.

Aceste documente se depun/se trimit prin posta la secretariatul Colegiului National Gheorghe Lazar (Bulevardul Regina Elisabeta nr.48, sector 5), pana pe data de 19 martie 2009. Materialele trimise vor fi analizate de catre o comisie de specialitate, care va selecta 5 trupe ce isi vor prezenta spectacolul in cadrul Festivalului National de Arte FLORIAN PITTIS.

Pentru a spori calitatea artistica a acestui festival, se vor organiza cu cateva zile inaintea festivalului repetitii. Prezenta la aceste repetitii este obligatorie.

Organizatorii vor anunta telefonic trupelor inscrise rezultatul selectiei, cat si data si ora programarii in cadrul repetitiilor si in festival. Pentru trupele din afara Bucurestiului organizatorii vor asigura masa si cazarea pe tot parcursul festivalului.

Fiecare trupa/liceu se pot inscrie cu mai multe spectacole/piese.

Juriul va fi format din personalitati de arta si cultura. Fiecare sectiune va avea clasament si premii proprii. Se vor acorda premii atat la sectiunile individual, cat si grup. De asemenea, incurajam inscrierea spectacolelor/ pieselor muzicale scrise de catre elevi. Daca vor exista si astfel de cazuri, se vor acorda premii pentru categorii de scenariu/text.

In cadrul sectiunii muzica, fiecare trupa/participant va trebui sa sustina un recital live de maxim 10 minute, care trebuie sa contina obligatoriu minim o piesa din repertoriul lui Florian Pittis. Organizatorii vor asigura participantilor toate necesitatile tehnice. Pentru preselectie trebuie trimisa minim o piesa din recital.

In cadrul sectiunii teatru, durata unui spectacol trebuie sa fie cuprinsa intre 15-40 de minute. De asemenea, se vor pune la dispozitia trupelor elemente de decor si recuzita.

Piesele de teatru/ muzica pot fi in limbile romana, engleza, franceza.

Pe langa festivalul in sine, vor exista si ateliere de lucru/creatie sustinute de profesionistii in domeniu.

Coloana sonora pentru spectacol/piesa trebuie sa fie pe suport CD. Fiecare trupa participanta trebuie sa asigure un asistent in cabina de sunet pentru anuntarea momentelor muzicale pe toata durata reprezentantiei. Conducatorii de trupa asigura intrarea si iesirea din scena astfel incat sa nu fie perturbata desfasurarea festivalului.

Derularea festivalului se va face in deplina ordine si armonie, fiind o manifestare de cultura care promoveaza teatrul/muzica pentru liceeni. Se cere fiecarei trupe, fiecarui participant si suporterilor acestora, care sunt bineveniti intr-un numar cat mai mare, sa colaboreze constructiv pentru buna desfasurare a festivalului. Atmosfera va fi de prietenie si de respect fata de toti participantii la festival (elevi, profesori, juriu, organizatori, spectatori).

Nerespectarea acestui articol atrage dupa sine descalificarea trupei si interdictia de a participa la viitoarele editii ale Festivalului national de arte FLORIAN PITTIS.

Finantarea festivalului se asigura din sponsorizari.

DIRECTOR,
Prof. Victor Ioan Nicolae
Coordonator festival:
ANDREI GHEORGHE, Presedintele Consiliului Elevilor Colegiul National Gheorghe Lazar Bucuresti.
Pentru alte detalii nu ezitati se ne contactati:
ANDREI GHEORGHE telefon: 0745.06.66.65 e-mail: andreigh@mediasat.ro sau andreigh_2005@yahoo.com
http://www.trupaas.ro

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Festivalul National de Arte “Florian Pittis”, 6-8 aprilie 2009

  Ionut

  (7 September 2020 - 09:30)

  Salut! Are cineva filmarea sau un link, ceva? Pare sa fie de negasit pe internet… Multumesc

  Marius Matache

  (7 September 2020 - 13:21)

  @Ionut vorbim totusi de 2009 :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.