“Folk fara Varsta” la Slobozia

Dragi cititori,

Uneori se intampla sa participam la evenimente folk fara sa apucam sa va anuntam ca vor avea loc. Cam asa s-a intamplat si cu concertul de la Slobozia, desfasurat la ceea ce odata era Casa de Cultura a Sindicatelor din localitate. Spectacolul reprezinta o continuare a seriei de concerte desfasurate in colegiile nationale din Bucuresti sub numele de “Folk fara varsta“. Astfel de spectacole, organizate de Radio Romania Actualitati, in colaborare cu Radio Bucuresti vor avea loc in mai multe orase din tara, urmatorul fiind la Husi.

Dar sa ne intoarcem la ce s-a intamplat ieri, 26 iunie, in municipiul ce l-a dat Romaniei pe Mircea Dinescu. Pe scena au urcat mai intai laureatii de la Liceul Sf. Sava din Bucuresti, care au cantat 3 coveruri si anume Speranta (Tapinarii), Rosu aprins (Luna Amara) si Don’t look back in anger (Oasis), urmati de o tanara speranta din Slobozia, Cristian Simion, care a cantat un cantec foarte cunoscut amatorilor de cantec de drumetie, Alunga somnul, si o piesa a lui Bob Marley Looking in your big brown eyes.

Apoi a fost randul consacratilor sa urce pe scena. Primii au fost Tapinarii, care au cantat piese precum Pescarus, Si zeii, Pentru voi si Cum ar fi fost. Tapinarii nu au ratat ocazia de a-l aduce acasa si pe prietenul lor Make, care la 13 ani de la debutul ce a avut loc chiar pe acea scena, a cantat Poem cu cai, Colind pentru prieteni, dar si cantecul prietenului Ovidiu Mihailescu, Tanar si liber. Apoi, Maria Gheorghiu ne-a plimbat un pic cu Elicopterul, ne-a cantat despre o iubire neimplinita si despre o intalnire intamplatoare. Zoia Alecu nu s-a lasat mai prejos, cantand piese de pe primul sau album, intitulat Vino aici!, care a fost declarat cel mai bun album folk in 2007. Astfel, au rasunat in sala de la Slobozia Vino aici!, Ploua, Nimic, Inca un tren, Alo, Cristina!.

Si pentru ca “Finit coronat opus!“, cireasa de pe tort a fost pusa de Ducu Bertzi. Daca tu, Si de-ar fi, Ziua cand va fi sa vii, Floare de colt, M-am indragostit numai de ea. Ca un omagiu, concertul s-a incheiat cu piesa tradusa in limba romana de Florian “Motu” Pittis, Sfarsitul nu-i aici, cantata de toti cei ce au urcat pe scena. Pentru ca Slobozia e doar inceputul unei serii de concerte, pentru ca Slobozia e poate semnalul unui reviriment. Revirimentul muzicii folk.

[nggallery id=13]

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.