Concert Walter Ghicolescu si Stefan Tivodar in Club 100 Crossroads

Inceput de noiembrie. Cu melancolii si frig, cu frunze pe jos si cer innorat. Cu toate acestea, exista seri frumoase si care ne umplu inimile de soare si de bine si de frumos. O parte din serile acestea sunt serile de folk din clubul 100 Crossroads, prilej de muzica buna, poezie, liniste interioara si batai din palme.

Saptamana aceasta, seara a fost deschisa de Stefan Tivodar, ce ne-a purtat usor prin “Cea mai frumoasa zi” si prin “Emotia de toamna”. Ceea ce a urmat a fost o poveste. O poveste poate trista pe alocuri, cu muzica, si cuvinte si mult suflet, o poveste „despre tine si noi”. O poveste care ne-a purtat spre un „Miez” al problemelor, care ne-a aratat ca uneori „Cordonul ombilical” poate sa nu se taie si care prin „Discurs” ne-a demonstrat ca uneori e mai bine sa taci. Sfarsitul povestii a fost instrumental, urmat de un „autoportret”, de un cover al piesei „Billie Jean” in care au fost intercalate versurile de la „Ipotetica”.

Seara a fost continuata prin prezenta lui Walter Ghicolescu, venit special de la Costinesti pentru a ne bucura muzical. Pentru incalzirea atmosferei am avut parte de „Amintire cu haiduci”, urmata de „Epitaf pentru generatia in 3 acorduri”. Am facut pentru cateva minute un „Popas in alt cantec” si ne-am amuzat ascultand despre „Dragostea geritarica”. Am facut si un exercitiu mintal, sa vedem cum ar fi „Daca maine ar incepe lumea” si am intrat in lumea versurilor lui Ion Minulescu, puse intr-un „Cantec mediocru”. Moment culminat am avut la piesa „Lily” (cantata impreuna cu Ovidiu Mihailescu), urmata de probabil cea mai cunoscuta piesa a lui Walter: „Nu-mi spune”. Spre incheiere, am avut piesa care da si titlul albumului „Punct si de la capat” si o piesa de suflet, „Telefon peste moarte”.

Dupa o scurta pauza „publicitara”, seara a continuat in acorduri de chitare. Ovidiu Mihailescu ne-a cantat „Cipilica” si „Cowboyul Nelu” (secondat pentru efecte de voce de catre colegul Edy), iar Alina Manole ne-a povestit despre cum a fost parasita de „Prietenul invizibil” si cum e cu declaratia de „Te iubesc (atat de….)”. Stefan Tivodar a urmat si el la microfon, cu piese cunoscute publicului larg precum „Peste rabdari”, „Popa Nan”, „Miruna” dar si un cover al trupei Urma, „Lonely Pub”, cantat impreuna cu Adrian Tanase (vocal Tapinarii). Incheierea oficiala a serii a fost facuta de Walter, care si-a luat „La revedere” cu piese precum „N-ai nevoie de foarte multe”, „Singur pe drum” si „Nu-mi spune”. Pentru cei care au mai stat si dupa miezul noptii, seara a mai continuat cu piese cantat de Stefan si Tanase, in registru mai putin folk: „Far away”, „Still got the blues” sau „Mad world”.

Pentru cei care vor sa (re)asculte concertul, acesta va fi difuzat sambata, 08. noiembrie, de la orele 19, pe ForeverFolk. In rest, pentru cei care mai vor de muzica si voie buna, va asteptam la urmatoarele concerte din 100 Crossroads. Pentru saptamana viitoare: Eugen Avram and Friends.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.