FOLK CHRISTMAS PARTY

Cum Spiritul Craciunului a bantuit cam prin toate casele in luna decembrie, a ajuns si la noi la petrecere. Prin urmare, putin inainte de final de an s-a desfasurat Folk Christmas Party, un eveniment ForeverFolk si Gashkademia de Folk, ce a strans la un loc ascultatori de folk, prieteni mai vechi si mai noi, Mosi si spiridusi.

Deschiderea serii a fost asigurata de catre un grup de tineri folkisiti, oameni ce merita promovare si care ne-au incalzit sufletele. Astfel, Dragos Boeru a deschis seara, cantandu-ne “De ziua ta” (cu dedicatie pentru cele 6 luni proaspat implinite ale ForeverFolk) si “Elegie” (impreuna cu Nicoleta Palarie). Au urmat Stefan Tivodar si Mysha (prietenii de FolkFrate facandu-si simtita prezenta mai toata seara), cu o “Ceasca de cafea” si intrebandu-se “Oare si ea”. Am avut si  “folk alternativ”, personalizat de cei de la Fox Studies, cu un “Gand” (piesa cunoscuta si sub numele de “Mai da-mi sa beau”) si “Ceas rau”. Si uite asa am ajuns la primul moment “surpriza” al serii, in persoana a doi copii (bine, adolescenti), ce au reusit sa lase cu gura cascata si cu inima plina de bucurie intregul public. Este vorba de Dan Sandulescu si Andreea Nedelcu, ce ne-au prezentat o serie de piese ale cantaretei Eva Cassady: “Fiels of Gold”, “Over the rainbow”, “True colors”.

Recitalul Gashkademiei de Folk a inceput cu Puiu Cretu si Dan Caramihai, intr-o forma de zile mari, care ne-au spus cum “Se duc iubirile” si cum putem avea “Sarbatoarea despartirii”. Si pentru ca tot era petrecere de Craciun, si fara colindatori nu ar fi avut farmec, l-au chemat alaturi de ei pe Teddy Tudoroiu pentru doua piese tematice. Teddy a ramas pe scena pentru una din piesele sale pe care multi din cei din sala o stiau, dar cu siguranta putini au ascultat-o in formula aceasta, “Balada pentru Daniela”. Si pentru ca tot se inveselise atmosfera, publicul (numeros si plin de voie-buna) a primit doua piese in aromana, interpretate de Dan Caramihai.

Formatia de “doua voci si o chitara”, Tapinarii, prieteni buni ai gastii de folk, a urmat. In plina iarna ei ne-au dus cu gandul la mare cu pisele “Pescarus” sau “Doi bani”. Am avut parte si de piesa promovata de pe albumul “7 Pacate racumparate”, “Si zeii”. Iar la final cei doi ne-au povestit cum de au ajuns ei “poeti monotoni”, cu toate ca reactia publicului nu a fost una generata de monotonie.

Alina Manole a inceput recitalul in “Duel cu un greiere”, iar apoi a deschis pentru cateva minute “Cutia Pandorei”, si ne-a marturisit obsesia ei de a-si cauta “Prietenul invizibil”. A urmat declaratia de “Te iubesc atat de…(asa si-asa)” si piesa care ti se lipeste de inima intotdeauna “Luna patrata”.

Ultimul pe scena, cu voie buna si un zambet aproape nelipsit, Ovidiu Mihailescu a inceput cu piesa “Fericit-Nefericit”, si apoi ne-a spus despre viata “Capsunaresei”. Un moment la care multa lume nu se astepta, cu atat mai putin Ovidiu, a fost piesa “Cactusii”. Daca la alte concerte ale Gashkademiei am avut muraturi pentru Make sau luni si stele patrate pentru Alina, de data asta, recuzita a scos la iveala un cactus cu palarie pentru Ovidiu. Un al doilea moment special a fost piesa cantata de Alina Manole si Ovidiu, si o piesa noua. Am mai avut parte de “Imperfect” si “Lili”, iar cunoscuta piesa “Cowboyul Nelu” a avut parte si de (masca de) cal in reprezentarea scenica. Finalul serii a venit cu “Tanar si liber” care a strans in micul spatiu al scenei membrii Gashkademiei, prieteni si, bineinteles, echipa ForeverFolk.

In aceste tonuri a fost dat startul pentru petrecere cu muzica, dans si rauri de bere ce a urmat.

In rol de spiridus al serii,
a consemnat Oana

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.