Folk de Ziua Femeii la Nautilus

Cum Restaurantul Nautilius isi propune sa continue traditia Casei Eliad prin concerte de muzica folk cu nume mai vechi sau mai noi ale acestui gen, echipa de acolo nu putea rata nici ocazia zilei de 8 martie fara sa ofere o seara plina de surprize, cu o salba de artisti si un 8 martie cu folk si… flori pentru toate doamnele si domnisoarele.

Desi dornica sa i se cante, ca doar era si ziua ei, Alina Manole a deschis seara si “Cutia Pandorei” din care a scos pe rand o invitatie pentru lansarea albumul ei “Luna patrata” din data de 28 martie sau piese precum “Duel cu greiere”, “Casatorie in stil Italian” sau ne-a descris o relatie mai anosta cu declaratii precum “Te iubesc atat de…” alaturi de Daniel Fat, tocmai pentru a face trecerea la urmatorul artist.

Si daca tot l-am mentionat, Daniel Fat nu s-a lasat nici el mai prejos, ci a dorit sa anime atmosfera cu o invitatie la un “Tango” atipic sau cu “Dragostea e geometrie”.

Revenind la membrii Gashkademiei (sau, cu voia dumneavoastra, la lucruri mai..serioase), pe scena a urmat Marius Matache cu piese care amintesc inca de iarna care a trecut precum ”Colind pierdut”, “Ultima ninsoare”, nu au lipsit nici basmele din “Zmeul”, “La piata” dar si piesa cunoscuta de unii sub numele de “muraturile”, de altii ca “piesa cu mopul”, mai exact “Colind pentru prieteni”.

Nu putea lipsi nici Ovidiu Mihailescu cu piesele sale ca un cadou de 8 martie. Cadoul a constat in “Cipilica”, piesa ce da titlul noului sau album, dar si piese de pe primul album precum “Femeie de abur” sau “Carnavalul”. Apoi, pentru a ne inveseli, a adus-o cu el si pe “Lili”(si Lili merita sa fie sarbatorita de ziua femeii). Pe final ne-a adaptat piesa lui Bob DylanI’ll be your baby tonight”, oferindu-ne o versiune in romana.

Si desi eram familiarizati cu “inculpatul” si cam stiam la ce sa ne asteptam, Jul Baldovin (ajutat pe alocuri de Niky Oagan) a tinut sa ne uimeasca din nou cu aptitudinile sale in stilul “fingerstyle” prin piese precum “Dracula’s friends” , “Drive your way“ sau “Just joking”, dar si prin piesemai romantice cum ar fi “Frumoasa-i” sau “Sa fugim”.

O surpiza neasteptata, dar placuta, a fost Mircea Bodolan, un veteran al muzicii folk venit de asemenea sa ne incante auzul cu “Dragostea pasarii”, “Fata din vis”, cu o urare mai neconventionala doamnelor “Draga, lasa-ma sa dorm” sau ”Cantecul Ofeliei”.

Per ansamblu, a fost o seara extrem de agreabila, ce a dorit prin muzica de buna calitate sa sarbatoreasca femeile, la inceput de primavara.

Pentru Forever Folk,
Raluca

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.