O gashkademie pe luna in Club 100 Crossroads – 3 februarie

Seara Gaskademiei din Crossroads a adunat multa lume. De la copii si liceeni, pana la oameni pe care nu te-ai astepta sa ii vezi intr-un bar plin de fum. Dar cand e vorba de muzica frumoasa si voie buna, diferentele de acest gen nu mai conteaza chiar deloc.

Intr-o formula extinsa, seara a fost deschisa de cei mai tineri. Alex Turcu a incalzit atmosfera, cu cateva piese proprii, si cu un cunoscut “Nu-i nimic, asta e”. Au urmat doi copii, sub titulatura Old Black’s (membrii fiind Andreea Nedelcu si Dan Sandulescu) care au facut liniste in public, liniste potrivita sa savureazi vocea Andreei interpretand piese precum “Fields of Gold”, “Ruga” sau “Breathe”. Iar Dragos Boeru ne-a purtat pasii mai apoi pe “1000 de drumuri”, ne-a plimbat cu “Postalionul”, ne-a dedicat “De ziua ta”, si, cum nu se putea fara, a adus putina “Intelegere”. Dintre membrii deja veterani ai Gashkademiei, primul a intrat in scena domnul Marius Matache (adica Make), incepand in forta recitalul cu piesa “Zmeul”. Ne-a prezentat si o piesa noua, in ton cu vreme frumosa de afara, chiar daca e inca iarna: “Primavara”. Nu puteau lipsi cateva din piesele “marca” cum ar fi “Ce de vaci in Bucuresti”, sau asa numita “piesa cu mopul” sau “Muraturile” (pe numele ei adevarat “Colind pentru prieteni”), si, bineinteles “La piata”. Teddy Tudoroiu ne-a purtat pana  “La Paris” si ne-a mai incalzit sufletul cu vreo doua piese de suflet, pentru a incheia pe un ton amuzat si plin de viata cu a sa “Balada pentru Daniela”.

Microfonul a ajuns pe mainile prezentei feminine a gastii, Alina Manole. Care a avut un “Duel cu un greiere”, a deschis “Cutia Pandorei” (si de data aceasta, aceasta fapta nu a avut rezultat un dezastru precum in mitologie, ci de aplauze si zambete), ne-a explicat cum e viata plina de “Detalii” si despre “Prietenul invizibil”. Si Alina a prezentat doua piese noi, pentru a declara la final ca “Te iubesc atat de…” si ca vrea o “Luna Patrata”.

Ovidiu Mihailescu a avut un invitat special alaturi de el. Este vorba de Petre, care l-a acompaniat la muzicuta si care a fost mascota serii. Recitalul sau a cuprins piese precum “Jeny”, “Fericit-Nefericit“, “Cipilica” si “Lily”. Trebuie mentionat ca si Ovidiu a prezentat ceva piese noi si a incheiat cu piesa “Imperfect”.

Si poate vi se pare ca aici s-a incheiat totul. Ei bine, nu! Cum oamenii se simteau bine, cum atmosfera era mai degraba cea a unei seri intre buni prieteni decat cea a unui concert obisnuit, Make a dat startul la faimoasa poveste din “Padurea cu alune”. Din pacate, nu stiu cand a incheiat povestea, intrucat subsemnata s-a retras inainte de finalul concertului.

Pentru ForeverFolk,
Oana

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.