Festivalul National de Muzica Folk “Gabi Dobre” – Festivalul Castanilor 2009

In perioada 9-11 octombrie 2009, va avea loc la Ploiesti cea de-a X-a editie a Festivalului Concurs de Interpretare a Muzicii Folk „Gabi Dobre”.

Festivalul este organizat anual in coordonarea directa a Primariei Ploiesti, avand drept principali colaboratori institutiile culturale aflate sub autoritatea sa: Casa de Cultura “I. L. Caragiale” a Municipiului Ploiesti si Teatrul “Toma Caragiu”Ploiesti.

Fiind o editie aniversara, in acest an el se va desfasura in doua sectiuni distincte:

A). Sectiunea Concurs. Va avea loc la sediul Teatrului “Toma Caragiu”, incorporand in structura sa o componenta competitiva cat si una teoretica si spectaculara.

 • Concurs – vineri, 9 octombrie 2009;
 • Gala Laureatilor, sambata, 10 octombrie 2009.

In ambele seri vor avea loc recitaluri sustinute de nume consacrate ale muzicii folk. In cadrul recitalului din seara Galei Laureatilor  vor fi prezenti si ocupantii locului I la editia anterioara.

B). Sectiunea Gala Aniversara a Laureatilor Festivalului de Folk – 10 ani de folk la Ploiesti. Se va desfasura duminica, 11 octombrie 2009, in zona centrala a orasului Ploiesti. Pe scena vor sustine recitaluri o parte din castigatorii editiilor precedente precum si nume consacrate ale muzicii folk.

Conditii de participare. Festivalul-concurs se adreseaza tuturor iubitorilor de muzica folk cu calitati componistice si interpretative, cu varsta minima de 15 ani. Participarea in concurs poate sa fie individuala sau in grup. In vederea participarii, cei interesati vor trimite, pana la data de 22 septembrie 2009, pe adresa Casei de Cultura “I.L. Caragiale” a Municipiului Ploiesti, str.Democratiei, nr.60-62, etaj 3, sau adresa de e-mail proiecteculturale@casadecultura.ro urmatoarele:

 1. Fisa de inscriere completata conform modelului anexat (click aici);
 2. CV-ul de prezentare a solistului sau a grupului,
 3. Repertoriul ales, compus din cel putin doua piese, compozitii proprii  cu textele anexate, precizandu-se titlul, autorul (text si muzica) si durata fiecarui cantec;
 4. Caseta, CD cuprinzand piesele propuse pentru concurs;
 5. Copie dupa cartea de identitate.

Informatii suplimentare pot fi furnizate prin telefon, la numerele: 0244/578148, 0244/578149 sau 0730097669, persoana de contact fiind doamna Luminita Avram, coordonatorul proiectului.

In vederea asigurarii unei participari care sa prezinte un grad ridicat de exigenta si competitivitate se va organiza o preselectie. Pe baza materialului audio-video primit, un juriu local va preselecta concurentii iar pentru cei din judetul Prahova trierea respectiva putandu-se face si direct, in ziua de 26 septembrie 2009, ora 10.00 la sediul Casei de Cultura “I.L.Caragiale”. Concurentilor admisi li se va comunica telefonic rezultatul preselectiei, pana la data de 02 octombrie 2009, fiind de aceea obligatoriu ca la fiecare inscriere sa se mentioneze un numar usor apelabil.

Prezenta concurentilor confirmati se va face in ziua de 09 octombrie 2009, cel tarziu ora 10,00, la Casa de Cultura “I.L. Caragiale”a Municipiului Ploiesti. Tuturor concurentilor li se vor asigura conditii de masa pentru zilele de 9 si 10 octombrie 2009 si cazare, pentru doua nopti. Cheltuielile de transport nu vor fi suportate de catre organizatori.

Juriul si Premiile Festivalului. In scopul diferentierii cu obiectivitate a talentelor, un juriu, alcatuit din reputati specialisti, va lua in consideratie, ca element de baza, interpretarea pieselor admise in concurs, punand accentul pe noutatea stilistica a exprimarii ca si pe latura de originalitate creativa, atat muzicala cat si poetica, aspect ce va putea fi retinut ca un avantaj suplimentar. Deciziile juriului sunt inatacabile.

Pe baza selectiei, vor fi atribuite urmatoarele premii:

 • Premiul I, TROFEUL FESTIVALULUI …………..in valoare de  2000 lei;
 • Premiul de interpretare – grup………………………….in valoare de  1600 lei;
 • Premiul de interpretare – solist ………………………. in valoare de  800 lei;
 • Premiul de maiestrie instrumentala…………………. in valoare de  800 lei;
 • Premiul de creatie (muzica si text)……………………in valoare de 800 lei;
 • Premiul de popularitate……………………………………in valoare de 800 lei.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.