Emeric Set in club Mojo

Povestile din club Mojo continua in fiecare saptamana cu noi feti frumosi, zmei sau personaje din cele mai diverse. De data aceasta zmeii unei seri de marti au fost baietii de la Emeric Set (Razvan Krivach -chitara, Sorin Zamfir – percutie, Gabriel Ghita – clape si inevitabil Emeric Imre), caci domnita Adelina Bolot a absentat (din motive obiective, fiind racita). Am putea sustine fara a fi contestati, ca i-am dus dorul vocii Adelinei si modul in care completeaza atat de armonios piesele Setului clujean.

Seara a inceput in forta cu un “Juramant” si poate o promisiune ca nu va fi o seara oarecare. Si asa a si fost.  Piesele precum “Ramuri de lumina”, “Rana si cutit” sau “Scrisoare suparata” ne-au animat si “obligat” sa ne ridicam de pe scaune sa aplaudam si sa cantam odata cu Emeric Set.

Nici “Oratie de nunta” nu a lipsit si ca de fiecare data Razvan Krivach si-a impresionat publicul prin interventiile sale, de asemenea Emeric Imre nu a venit “cu mana goala” ci ne-a daruit doua piese noi, dintre care una prevestea iarna ce va veni.

Publicul a fost numeros si receptiv, fredonand cu drag piesele sau, pentru cei la prima auditie, luand aminte si transformandu-se din simplii ascultatori in personaje din povestea ce se desfasura pe scena.

Si daca tot am vorbit de personaje de poveste, am auzit si “Povestea cavalerului cu brici” , ne-am intalnit si cu “Ilie de la scularie”, am avut parte si de mici anectode intre piese sau ne-am amintit de maestrul Gheorghe Dinica,insa tristetea datorata de disparitia sa a fost risipita pentru moment de amintirea plina de haz a lui Imre si intalnirea de neuitat a acestuia cu marele actor, o intalnire neprevazuta dar marcata de farmecul de neegalat al lui Gheorghe Dinica.

Revenind la muzica,  “Buna i“Condamnarea la toamna”, “Buna in varianta rea” sau “Te astept” au dat o nota de nostalgie sau au lasat un gust dulce amarui ,apoi a plouat posesiv si natural in “Pereche in potop” , l-am ascultat pe acel “Nebun de alb”  cu a sa regina neagra si  o grea “Condamnare”.

Cum o seara frumoasa nu se poate termina asa usor, Emeric Set a fost rechemat pe scena cu ropotele de alauze ce mai cereau ca povestea sa continue. Si a continuat.. dar nu oricum, ci cu un adevarat “Razboi”.

Ca o incununare a tuturor piselor pline de sentimente puternice, au incheiat cu “Noapte de unul singur”si ne-au lasat sa visam cu ochii deschisi la o noua intalnire cu o parte din Cluj adusa de Emeric Set.

Pentru ForeverFolk,

Raluca si Oana

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.