Marius Matache si F.B.I. in 100 Crossroads

Se intampla uneori sa mergi la concertul unui artist si apoi sa vrei sa revii, a doua oara, a treia oara si sa constati ca nimic nu e schimbat, aceleasi piese sau aceeasi ordine a pieselor. Astfel ajungi sa apreciezi efortul celora care incearca ca de fiecare data sa ofere ceva nou, sa surprinda publicul cu altceva.

Din aceasta categorie face parte Marius Matache (Make) si al sau F.B.I. (sau mai exact Folk Band Imperfect care de-a lungul timpului a avut o multitudine de forme).

Trebuie mentionat faptul ca publicul a fost unul numeros si foarte diversificat. Pentru a demonstra faptul ca informatia se propaga rapid prin intermediul internetului, printre obisnuitii concertelor lui Make sau ai clubului 100 Crossroads, s-a aflat si un grup semnificativ ce isi propuneau sa reprezinte Twitter-ul.

Seara a fost deschisa prin “Dali” alaturi unul din membrii F.B.I. si anume Daniel Radu (clape), pentru a se juca cu sunete si conferi un farmec aparte unor piese precum “Poem cu cai” sau “Toamna”.

Un moment special a fost piesa “Marea” unde vioara lui Alex Nichita (membru al Proiectului Tivodar) s-a imbinat armonios cu efectele lui Dan, rezultand poate o piesa cu asa multe variante in care a fost cantata dar care mereu surprinde.

S-a continuat cu “Carciuma”, povesti despre femei “Urate dar destepte”, insotite de nelipsitul “Zmeu” si o piesa noua “Ar fi”.

Din ciclul cover-urilor, intr-o ordine la intamplare, am ascultat “Father and son” (Cat Stevens), Tanar si liber (Ovidiu Mihailescu) sau Olguta Gelofila (Daniel Iancu).

Publicul nu a trebuit sa astepte mult pentru piesele cunoscute precum “La piata”, “Colind pentru prieteni”, “Balada pentru Daniela” (unul din hit-urile folkului romanesc), “Broasca testoasa” si multe altele.

Si daca tot vorbeam de noutati, un alt cover a fost “Knocking on heavens door” in care Alex Nichita trecea de la vioara la chitara, de la chitara la vioara facand totul sa para atat de firesc.

In categoria noutati a fost si “Negru Voda” ( si nu, nu ne referim la piesa “La piata” asa cum uneori mai este prezentata ironic in concerte).
Finalul nu se spune, nu se intregistreaza, ci doar se vede si se asculta, se traieste… live, insa ca sa oferim un mic indiciu, fara insa a dezvalui tot, ne-am putut amuza cu “10 mineri din Petrosani”. Asa ca pentru restul momentului de incheiere va lasam in suspans pana la viitorul concert.

O galerie foto de la eveniment gasiti aici

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.