Seara de folk la Palatul Ghika

Palatul Ghika nu este o locatie tipica pentru un concert folk datorita decorului impresionant care te fura si usor iti distrage atentia de la orice altceva. Palatul Ghika emana eleganta si rafinament inca de la intrare facand din o seara de folk, o experienta chiar diferita.

Dar pentru Ovidiu Scridon nu este primul concert sustinut acolo, astfel ca in seara de 25 august a repetat experienta si nu singur, ci alaturi de Silvan Stancel si Iulia Gusatu.

In scurt timp, pana la inceperea concertului, publicul a devenit numeros si nu puteam sa nu remarc faptul ca o buna parte din acesta apartinea sexului frumos. Seara a inceput cu o piesa noua a lui Ovidiu “Ori eu, ori tu, ori el, ori noi”, in permanenta asistat de chitara lui Silvan Stancel. Playlist-ul serii nu continea doar piese proprii, iar pe alocuri am putut asculta cover-uri precum Daca vrei – Celelalte cuvinte sau Amintire cu haiduci a lui Vali Sterian. Si daca tot am spus ca publicul a fost preponderent feminin, nu a putut lipsi nici piesa Femeia iar pentru o nota vesela a serii, s-a cantat despre anii de studentie.

Primul invitat al lui Ovidiu care a urcat pe scena pentru un scurt recital a fost Iulia Gusatu, intoarsa de curand in tara din India. Iulia a reusit sa antreneze publicul incantandu-l cu vocea ei prin piese precum Mocirita, Mai ramai putin – Conexiuni, Poaia nebuna a lui Dinu Olarasu dar si prin piese proprii. Buna dimineata, mama este poate cea mai cunoscuta piesa a Iuliei care reuseste de cele mai multe ori sa dea fiori. A urmat apoi Cina iar pentru a inlatura atmosfera trista a pieselor ne-a sugerat sa o cautam pe Ancuta, o piesa poate nepotrivita locului cum singura recunostea dar care cu siguranta a starnit aplauze. In incheierea mini-recitalului Iuliei, aceasta l-a invitat alaturi de ea pe Ovidiu pentru a canta impreuna Cea mai frumoasa zi a lui Alexandru Andries.

Duetul Ovidiu Scridon – Silvan Stancel a continuat prin o alta piesa a lui Dinu Olarasu (N-ai nevoie de foarte multe) si Acest timp, o alta piesa noua semnata Ovidiu Scridon. A fost randul lui Silvan sa impresioneze prin acordurile de chitara si ritmurile de flamenco dar si piesele despre Normalitate, Mecanicul sau Fumul de tigara si multe altele.

Concertul s-a continuat pana la ore tarzii insa poate recitalul lui Ovidiu s-a lasat asteptat prea mult, dar totusi rar se intampla ca artistul cap de afis al unui concert sa dea ocazia invitatilor sa sustina mini-recitaluri. A fost o seara interesanta cu toate ca peisajul mai distragea atentia de la scena ingreunand munca artistilor.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.