De Valentine’s Day in Big Mamou

De Valentine’s Day cativa oameni s-au adunat sub acoperisul micut al barului Big Mamou pentru a-i asculta pe Marius Matache cu al sau Folk Band Imperfect, sau FBI dupa cum se alinta. In ciuda faptului ca acest concert a avut loc pe 14 februarie, Make a tinut sa precizeze ca nu este un eveniment inchinat (neaparat) sarbatorii. In mod cert, ni l-a dedicat noua, celor prezenti.

In deschidere si pentru incalzirea spiritelor au cantat cei de la Rapsotree, trei elevi de liceu talentati care par sa isi castige un loc in muzica folk. Pe doua chitare si trei voci, ei au interpretat „Cowboy-ul Nelu”, pe care il cunoasteti de la Ovidiu Mihailescu, „Andreea” Adei Milea, o trezire pentru romani si piesa „Inger si drac”, de la Vacanta Muzicala, pe care Make a zis ca e foarte posibil sa o inchirieze pentru concertele viitoare.

Asadar, in urma unor aplauze calduroase, Marius Matache a urcat pe scena alaturi de Alex Nichita (iar dupa cum a precizat Make cu gingasie si dragoste colegiala: „Nascut talent si mort speranta!”) la vioara si Radu Tudoroiu (percutie). Trebuie sa precizez ca melodiile au sunat mai „pline” cu vioara lui Alex, dandu-le o structura mai elaborata si probabil un pic sentimentala, potrivita pentru o zi a indragostitilor. Ca intotdeauna la concertele lor se canta “piese de dragoste” si cui nu i-ar placea sa vina cu jumatatea sa asculte piese precum „Fara cifra doi”, „Marea” sau „Toamna”. Desigur ca au fost (multe) momente pline cu rasete si voie buna intre cei de pe scena sau cu cei din public, cum ar fi prezentarea facuta primei melodii compuse de Marius prietenilor sai, „Zmeul si Fat-Frumos”, ei au spus ca nu poate fi sub nici o forma o piesa de dragoste.

In scurta pauza pe care au luat-o cei din Folk Band Imperfect, Marius Matache a cantat in prima auditie cateva melodii, precum „Dincolo de nisipuri” pe o plaja pagana creata de Eduard Zalle si „In Bucovina”, scrisa de Vasile Pînzariu, singura melodie patriotica a serii.

Revenind pe scenă am fost cu totii hoinari prin Piata Matache, iar apoi pe acordurile Gashkademiei de Folk (si ale altora) am fost tineri si liberi, am cantat o „Balada pentru Daniela”, am ras de „Olguta gelofila”, ne-am adus aminte de haiduci, am “ciocanit la poarta raiului” si am renascut la final de seara precum un Phoenix.

Dupa aproape trei ore de concert si dupa cum a precizat Marius Matache in aplauzele publicului- „concertul s-a terminat, seara continua!” Si intr-adevar a continuat in asa fel incat nici un om care a fost prezent in club nu a plecat nemultumit, ci doar dornic de mai mult, deoarece fiecare concert Make & FBI inseamna o seara castigata din punct de vedere muzical.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.