Concert folk la Dalles

Vineri, 15 aprilie, am asistat la un concert folk intr-o locatie atipica si totusi deloc straina muzicii folk. La Dalles, printre carti si alte indicii culturale am descoperit o sala destul de mare si cu o acustica care ar produce invidie in randul cluburilor unde se canta folk.

In scurt timp, toate locurile s-au ocupat, urmand ca seara sa inceapa. Pentru inceput, poetul George Stanca a tinut sa ne povesteasca trecutul salii, dar si sa viitorul, caci se pare ca vom mai adauga o serie de seri folk  in randul celor deja in desfasurare, din Bucuresti.

Primul invitat al serii a fost Dorin Andone, nu doar invitat al serii, ci si prezentator,  ale carui piese au avut atat subiect cotidian, cat si ironic, de la viata de zi cu zi, la starea tarii si nu numai.

A urmat randul invitatilor principali ai serii, iar pentru inceput, a urcat pe scena  Mircea Bodolan. Au fost piesele Gand, Ereti si porumbei si nelipsita Fata din vis. Desi a trecut iarna, Mircea Bodolan ne-a cantat o Poveste de iarna si un alt fel de Sfantul Valentin. Pentru a da o nota mai vesela recitalului, a incheiat cu piesa Draga, lasa-ma sa dorm, iar pentru ca publicul si-a dorit mai mult S-a votat codul penal (Valeriu Sterian) si as putea spune ca un plus adus acestei piese a constat si in sunetul pe care-l oferea sala.

A urmat jumatate din Poesis, sau un artist care a cantat si canta si alaturi de Holograf, Phoenix sau Pasarea Colibri si anume Marius Batu. Desi toate piesele ne erau cunoscute, momentul lui a avut un farmec aparte. Am ascultat Elegie, Cantec soptit, Imperfecta, publicul a cantat alaturi de el 2000 ani si nu numai. Daca Mircea Bodolan ne-a amintit de Vali Sterian, a urmat un scurt moment si in memoria lui Florian Pittis, nelipsit din multe concerte ale multor artisti, Nu-i nimic asta e.

A urmat Un om pe niste scari, venit cu personaje atipice, Constantin si Veronica, Lordul John si Miruna. Mai trebuie si alte indicii pentru al putea prezenta pe Mircea Vintila? Cu nelipsitul zambet bland si buna dispozitie ne-a pus la treaba in acea seara: sa-l sustinem aplaudand, sa-i completam versurile pieselor si sa ne bucuram de moment. Mircea Vintila reuseste sa aiba un efect foarte puternic asupra publicului, la orice concert de-al sau, cu public diferit, imposibil sa nu vezi in jur oameni cu zambetul pana la urechi aplaudand, razand si cantand alaturi de “Mirifikul” Mircea Vintila. Au mai fost Popa nan, Peste rabdari, Hanul lui Manuc , Barca si nu in ultimul rand “cea mai recenta compozitie a sa”, Mielul.

Cantecul bufonului i-a adus pe toti artistii serii pe scena, pentru a incheia prima seara dintr-un lung sir (speram) de concerte folk la Dalles.

Mai jos va prezentam o galerie foto de la eveniment. Credit foto: Diana Pana

[nggallery id=118]


 

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.