A 28-a ediție a Festivalului Mediaș – Cetate Seculară 2011

Asociaţia culturală “Mediaş Cetate Seculară” , cu sprijinul Consiliului Local şi Primăriei Mediaş, prin Direcţia pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret, organizează în perioada 2-3 decembrie 2011 cea de a 28-a ediţie a Festivalului-Concurs de Muzică Folk Mediaş Cetate Seculară.

Regulament:

  1. Concursul este deschis oricărui interpret sau grup folk;
  2. Cântecele prezentate în concurs trebuie fie interpretate în limba româna, cu menţionarea compozitorului şi textierului;
  3. Concursul impune ca limită de vârstă concurenţilor 14 ani împliniti la data înscrierii;
  4. Pentru înscrierea la concurs, participanţii vor completa formularul de înscriere online pe pagina web a Asociației:  www. medias-cetateseculara.ro. Odată cu completarea formularului de înscriere, concurenţii vor trimite obligatoriu o înregistrare audio demo (1 cântec în interpretare proprie, în format MP3) pe adresa de email contact@medias-cetateseculara.ro, urmând a le fi confirmată ulterior de către organizatori admiterea în concurs. Perioada de înscriere este 25.10 – 25.11.2011. Validarea înscrierii se va face în data de 26.11.2011, data la care lista concurenţilor admişi va fi afişată pe site.
  5. Concurenţii vor fi înştiinţati telefonic/email până la data de 27 noiembrie 2011 dacă au fost admişi/respinşi la preselecţie. Vor fi selectaţi maxim 20 de concurenţi (solişti/grupuri folk). În cazuri excepţionale, organizatorii îşi rezervă dreptul de a mări sau micşora numărul de concurenţi, in conformitate cu ierarhia rezultată in etapa de preselecţie.
  6. În prima zi a Festivalului, concurenţii vor înmâna organizatorilor o copie dupa B.I./C.I.

Criteriile de evaluare şi punctare a concurenţilor în ordinea importanţei lor sunt:

  • Interpretarea;
  • Compoziţia muzicală  –  se va aprecia și puncta de către juriu prezentarea în concurs a compoziţiilor muzicale proprii;
  • Prezenţa scenică;
  • Impresia artistică;
  • Originalitatea.

 Jurizare

Evaluarea reprezentaţiilor în seara concursului va fi efectuată de către un juriu alcătuit din personalităţi ale genului (componenţa juriului va fi anunţată pe pagina web a Asociației:  www. medias-cetateseculara.ro).

Premiile Festivalului

Trofeul Mediaș – Cetate Seculară se acordă pentru solistul sau grupul folk ce întrunește cel mai mare punctaj din partea juriului. La fiecare din cele două secţiuni (solisti folk/grupuri folk) se vor acorda 3 premii (premiul I, II si III) şi 2 menţiuni.

Valoarea premiilor este:

  • Trofeul Mediaș – Cetate Seculară – 1000 lei;
  • Premiul I – 700 lei (pentru fiecare secţiune);
  • Premiul II – 500 lei (pentru fiecare secţiune);
  • Premiul III – 300 lei (pentru fiecare secţiune).

De asemenea, se vor mai acorda:

  • premiul de popularitate (votul aparţine publicului spectator);
  • premiul special al juriului (300 lei);
  • premiul Asociaţiei Dianthus Mediaş (300 lei);
  • premii din partea sponsorilor.

Concurenţii premiaţi vor evolua în spectacolul de Gală al Festivalului. Concurentul sau grupul distins cu Trofeul Festivalului va participa la ediţia din anul următor în calitate de invitat în recital.

Organizatorii asigură pentru concurenţii admişi cazare gratuită (pensiunea Casa Honterus din Medias). Participanţii care doresc cazare la hoteluri din Mediaş o vor face în nume personal şi contra cost.

Informaţii suplimentare despre Festival se pot obtine pe pagina web a Asociației:  www. medias-cetateseculara.ro, prin email  contact@medias-cetateseculara.ro sau la numerele de telefon:

  • 0744.617.584 sau 0755.077.377 persoană de contact Adela Deac;
  • 0722.340.523 – persoană de contact Ioan Ivan;
  • 0742.972.897– persoană de contact Lea Muszka.

 

Post Author: Marius Matache

4 thoughts on “A 28-a ediție a Festivalului Mediaș – Cetate Seculară 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.