Ovidiu Mihăilescu – „Ce să le zic fanilor mei?”

Dacă ar ști Ovidiu de câte ori am rescris bucata asta de text ar începe să-și scrie singur cronicile de eveniment. Vorbim despre concertul lui din Cluj, în cadrul programului Marțea de Folk la Janis Stuff, un concert mai mult cântare și revedere cu prietenii decât scenă și public. Dar așa-i frumos, că domnul Mihăilescu nu-i tocma’ potrivit pentru depărtări superficiale de public și atitudine de „taci și-ascultă”.

El e mai degrabă un entertainer în două acte (așa cântă, 2 bucăți, cu pauză, să nu vă gândiți la prostii). Și e relaxant să-l asculți așa. Să-i iei la puricat versurile și să vezi că-s de fapt povești sensibile, sau basme, sau ironii acide, sau… Faceți asta, căutați versurile lui Ovidiu Mihăilescu și începeți căutările de sens. Apoi mergeți la concertele lui și ascultați. O să înțelegeți exact despre ce vorbesc.

Aș vrea să vă spun ce a cântat, dar zău că nu i-am reținut tot playlistul și atunci mă mulțumesc cu o recomandare. Dați o „Cipilica” pe urechi, cât să intrați în atmosferă. Și o colindă, că așa a simțit nevoia. Eu i-am spus că nu-i musai, dar nu. Drept urmări, azi e iarăși primăvară în Cluj, iar Ovidiu, la ora asta abia s-a urcat în tren. Sper să-l ia și pe cel de întors destul de repede.

Noi îl așteptăm cu drag, chiar și Ionuț Mangu care, printr-o împrejurare de simplă prezență și dorință a prestat la pauză câteva „cânticele” de origini proprii. Pentru că, nu-i așa, în orice concert trebuie să fie puțin Cluj.

Cu rândul ăsta, închei. Mulțumim. Bravo Ovidiu, ne-ai plăcut!

PS: Titlul este practic interviul pe care i l-am luat aseară. N-avem încă poze, dacă apar, nu-i vina mea.

Din Cluj, pentru ForeverFolk,
Bogdan Beşliu

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.