3 ani de Lună Pătrată alături de Alina Manole

În urmă cu 3 ani, scriam despre lansarea primului album al Alinei Manole, Luna Pătrată, la Teatrul Ion Creangă, un album care s-a bucurat de multe aprecieri și premii, în acel an câștigând, în cadrul primei ediții a Premiilor ForeverFolk, premiul pentru Albumul anului și Piesa anului pentru piesa Luna pătrată.

Săptămâna trecută am sărbătorit 3 ani, însă de data aceasta evenimentul a avut loc în Clubul Țăranului, local care a găzduit în ultima perioadă cele mai multe din concertele ale Alinei în București. Formula aniversară i-a inclus pe Tudor Olaru (Teddy) la bass, Adi Cristescu – clape și Claudiu Purcărin – tobe, ultimul venit tocmai de la Cluj pentru a cânta alături de Alina. Această formulă mi s-a părut una unitară și una din cele mai omogene din cele câte am mai auzit la concertele Alinei. Poate și lipsa stresului unei lansări a făcut ca acea seară să fie mult mai relaxată cu un iz mult mai intim.

Seara a avut piese atât de pe primul album, dar și din cel de-al doilea Dragoste în 3, o continuare a ceea ce se vrea o serie închinată amorurilor mai complicate. Au fost Amantele cu poveștile închise în Cutia Pandorei, melodii „desenate” pe asfalt și „blesteme” de tipul Fir-ai tu iubit să-mi fi! O surpriză a serii a fost piesa Tu taci, care a fost cântată în ritmuri de jazz, Alina renunțând la chitară. Aș putea chiar să afirm că stilul acesta de piese i se mulează foarte frumos pe voce.

Rămânând tot la categoria surprize, un alt invitat al serii a fost Bujor Stoicovici, membru al trupei Butterflies in My Stomach (BiMS), alături de care a cântat la contrabas o piesă nouă realizată special pentru acea seară, piesă al cărei nume s-a lăsat așteptat, dar într-un final a rămas Poveste (foto dreapta).

Ne-am amuzat copios în momentul în care Teddy și Adi au făcut schimb de locuri pentru piesa Așa și-așa, Teddy cântând la clape, iar Adi la chitară bass (foto stanga). Un alt schimb de roluri a avut loc pentru piesa Am un pitic, când în locul Alinei, Claudiu a început să cânte cu o voce gravă primele versuri stârnind hotote de râs.

Spre finalul serii, când vedeta serii avea să fie piesa Luna pătrată, Alina a urat tuturor celor din sală să fie iubiți până la cer și înapoi, iar dacă nu vor mai găsi o bucată din luna pătrată, măcar să găseasă o stea, însă pentru toată viața. Bis-ul a adus o nouă piesă, Te iubesc, mărturisind că îi este mult mai greu să folosească aceste două cuvinte atât de des într-o singură piesă.

A fost o seară frumoasă, cu public numeros, cu multe surprize muzicale și nu numai. Îi urăm Alinei ca pe viitor să sărbătorim alături de ea mult mai multe albume, așa cum de data aceasta am sărbătorit Luna pătrată.

Foto: Marius Matache

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.