Acoustic Bloggers 4, un Medias cu folk

Acoustic Bloggers a trecut demult de bariera “one time event”, iar pe 25 mai 2012 a ieșit dintre granițele București-ului, mergând la Mediaș, în cadrul week-end-ului Sport și Social Media.

Programați să încânte audiența: Vlad Dulea, Feri Teglaș, grupul Motto si subsemnatul. Partea cea mai frumoasă a fost că pe toată durata spectacolului (după 4 ore am plecat eu și publicul încă mai tânjea după muzică și poezie), noi, cei de pe scenă, ne-am jucat. Am cântat eu cu Vlad, Vlad cu Feri, Feri cu mine, am stat pe scenă cât a recitat Sorin, apoi am cântat pe versurile lui – și Hai să, și Bormașina, și Îmi place. Ca să nu mai spun de joaca cu publicul – la Colind pentru prieteni, au cântat mai mult cei din Crama Traube, unde am mutat concertul de teama ploii. Se pare că nu am fost singurii cărora piesa celor de la Holograf ni se pare foarte aproape de folk, pentru că și grupul Motto au inclus-o în repertoriu.

Acoustic Bloggers no 4 a avut și mai mulți invitați-surpriză. Primul a fost Vasile Mardare, aflat “în zonă”, care ni s-a alăturat și cum nu putea să stea pe bară, a și cântat. Și Cabana, și Țiganca de la semafor, și câte și mai câte.

Cel de-al doilea, o invitată, a fost Oltea Zambori, la primul Acoustic Bloggers la care lua parte, a intrat foarte repede în spiritul acestui eveniment și a urcat pe scenă, alături de mine și de Vlad, pentru a canta What’s up (foto dreapta: Cristina Pustai). Și nu, nu cred că era excelentul vin alb de vină. 🙂

Se spune despre poezie că nu e facută pentru locuri cu fum de țigară și alcool. Prezența lui Sorin Poclitaru la Acoustic Bloggers 4, deloc întâmplătoare, pentru că anunțasem că vine să lanseze O carte și jumătate, era o premieră pentru proiect. Atmosfera pe care versurile lui au creat-o, zâmbetele, dar și lacrimile discrete sau macar suspinele, vin sa contrazică acest mit. De fapt, poezia, cultura în general, își are locul printre oamenii care au ochi sa o vadă, urechi să o audă și suflete deschise pentru a o primi. Si nu doar Sorin Poclitaru a placut mediesenilor, ci bag de seama ca si Mediasul s-a lipit ca timbrul de scrisoare de sufletul poetului, el dedicandu-le cateva versuri, in stilul binecunoscut:

Dragilor mei dragi din Medias

Iubitii mei, va bat obrazul,
Atata inima-ti avut
Am fost la voi si n-am vazut
La sursa, cum se arde gazul.

E drept c-am fost si eu grabit
De parca ma manau ghiaurii
Iar binefacerile curei
Nu-s lucrul cel mai nimerit.

Dar orisicum va trec pe lista
La viitoarele lansari
Va pup dorindu-va urari
Cu-amor de nu se mai exista.

Si va promit sa povestesc
Intregii tagme literare
Aceasta draga intamplare
Ce m-a convins ca va iubesc.

Abia aștept următorul Acoustic Bloggers. E cel mai bun motiv de a-ți revedea prietenii și de a te “juca” cu ei pe scenă.

Sponsori Staropramen si Pepsi

Parteneri ZorileStore, CanyonForeverFolk

Parteneri media: Radio RingRadio MediasMediasInfoMonitorul de MediasMesagerul de SibiuNova TVMircea HodarnauVasile Antipa

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.