Alina Manole – Aniversare muzicală la 3 ani de Joia Păcătoșilor

Alina-Manole-1Dacă în urmă cu aproape o lună sărbătoream alături de Alina Manole 6 ani de la lansarea în lumea muzicală a Lunii Pătrate, săptămâna aceasta – dedicată confesiunilor aparte – este marcată de o nouă aniversare muzicală: 3 ani de când spectacolul-concept Joia Păcătoșilor a debutat, în Joia Mare a sărbătorilor de Paști a lui 2012. Întâmplarea de atunci a dat numele spectacolului, care de-a lungul timpului s-a petrecut în orice zi a săptămânii. Constante în acesta poveste au rămas conceptul (confesiuni muzicale despre dragostea reală), protagoniștii (Alina Manole – responsabilă cu vocea și confesiunile șoptite și Raul Kusak – resposabil cu acordurile de pian care îmbracă și completează povestea Alinei), și rolul terapeutic pe care îl are o asemenea confesiune în care te poți regăsi cu ușurință.

De ce un spectacol-concept? Pentru că nu este nici concert, nici teatru, nici monolog. Un dialog muzical, gândit și  pus în scenă de Alina Manole și Raul Kusak, care te pune pe gânduri sau cel puțin îți deschide gustul pentru întrebări. Este o ficțiune, însă marcată de un dram de adevăr, unul în care spectatorul se regăseşte deseori. Prima oară după ce m-am întâlnit cu acest spectacol am rămas cu o serie de întrebări și atunci am invitat-o pe Alina la poveşti, iar rezultatul a fost un interviu-confesiune. Tot atunci am înteles de ce acest spectacol este recomandat persoanelor peste 18 ani.

“Joia Pacatosilor” este o poveste muzicala despre dragostea reala. Premisa incomoda de la care porneste povestea este aceea ca nu exista exclusivitate absoluta in relatiile de cuplu. Ca nu exista adult care, desi implicat intr-o relatie, sa nu se simta atras si de alte persoane. De la atractie la fapte, de la o aventura la despartire, de la minciuna la marturisirea adevarului si consecintele acestuia…iata episoade de viata pe care le defineste povestea “pacatosilor”.

Deloc întâmplător, aniversarea muzicală se va întâmpla pe 9 aprilie – tot într-o joi, ca în urmă cu trei ani – în sala Teatrelli (București), de la ora 20:00.

Accesul este posibil doar pe baza de bilet. Biletele sunt disponibile la casa de bilete Teatrelli din Piata Lahovari sau prin reteaua Eventim.

 

 

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.