Folk Minor Fest 2017

Folk Minor Fest

Am spus întotdeauna că festivalurile ar trebui să se axeze în special pe copii, pe viitorul folkului. De aceea dați-mi voie să salut Folk Minor Fest 2017, a doua ediție a festivalului ce tinde să devină tradiție la Tecuci. Acesta va avea loc pe 19 mai, începând cu ora 19:00, în Sala Ion Petrovici a Casei de Cultură din Tecuci, în organizarea Asociației Folkul Acasă În Realitate, Casa de Cultură a Municipiului Tecuci și Consiliul Elevilor al Colegiului Național “Spiru Haret” din localitate.

Concurenți vor avea vârsta cuprinsă între 12 și 19 ani (împlinită în ziua festivalului), termenul limită de înscriere în concurs fiind 9 mai inclusiv. Pentru aceasta, concurenții vor trimite prin e-mail (adresele  sunt disponibile în fișele de înscriere) două piese (din care cel puțin una compoziție proprie) în format mp3 sau ca link (YouTube, SoundCloud), însoțite de fișa de înscriere (disponibilă aici – pentru individual, pentru grup).

Festivalul se va încheia cu un recital extraordinar al unei din trupele mele favorite: Fără Zahăr.

Concurenții acceptați în concurs (în număr de 10) vor fi anunțați până cel târziu 15 mai. Fiind un festival inter-județean, nu se asigură cheltuieli de transport, cazare sau masă. Dacă totuși concurenții sau însoțitorii lor doresc să rămână în Tecuci, organizatorii pot asigura, contracost, cazarea și masa acestora. Toate detaliile se găsesc în regulamentul festivalului, pe care este recomandat să îl citiți.

Oficial, aș scrie “directorul festivalului este Cristi Corcioveanu”, practic, o să îi mulțumesc lui Cristi pentru ce face pentru muzica folk în Tecuci, un exemplu și pentru alte orașe importante unde folkul se află într-o poziție ingrată.

Premiile Folk Minor Fest 2017

  • Premiul I: 500 lei;
  • Premiul II: 400 lei;
  • Premiul III: 300 lei;
  • 3 mențiuni a 200 lei fiecare.

Pot să vă spun de pe-acum că va exista și un premiu ForeverFolk, ce constă în 10 discuri cu muzică folk.

Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “Folk Minor Fest 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.