Albume folk în 2019

Ca în fiecare an am făcut o listă de albume folk apărute în 2019, ca o premiză a nominalizărilor la Premiile ForeverFolk 2019. Dacă mai e vreun album care ne-a scăpat, vă rog să ne dați de știre. De asemenea, dacă aveți vreun album favorit din cele menționate, ne puteți aduce argumente pentru nominalizarea albumului la premii.

Nu am inclus aici trei materiale discografice: compilația Totuși toamna, albumul dublu Andrieș iese la pensie și Decembre 50. În toate cele trei cazuri, vorbim de piese deja apărute pe alte materiale discografice.

Nu în ultimul rând, așteptăm propunerile voastre pentru piesa anului 2019 – fie piese de pe aceste albume, fie piese apărute pe conturile oficiale de YouTube ale artiștilor.

  • Angela Mariașiu – Cântece din cochilii (foto jos);
  • Dana Florian – Natural;
  • Dan Chebac – Cântec despre caii liberi;
  • Daniel Julean – Amintiri târzii;
  • Cristi Buică – Îndrăznește;
  • Florin Paul Camen – Al cincilea anotimp;
  • Luminița Donisă – Lumea din visul meu;
  • Majay Gyozo – Totuși iubirea;
  • Nica Zaharia – Galbenă gutuie;
  • Ovidiu Mihăilescu – Ars de zăpezi;
  • Țapinarii – Săgeată spre cer;
  • Vasile Mardare – Amurg;
  • Virgil Gospodaru – Introspecție;
  • Walter Ghicolescu – A 7-a treaptă.

Bonus, menționăm aici și albumul Colindul timpului, lansat de folkistul basarabean Victor Buruiană, pe care îl puteți asculta accesând linkul său din comentarii.

albume folk 2019

Atenție: vorbim de albume folk apărute în 2019! Că în fiecare an apar confuzii pe această temă. La piese, vă rog să nu nominalizați Totuși iubirea, chiar dacă apare pe un album din 2019.

Post Author: Marius Matache

6 thoughts on “Albume folk în 2019

    Georgeta Resteman

    (8 January 2020 - 20:28)

    Felicitări tuturor autorilor! La cât mai multe și mai frumoase cântece care să bucure sufletele iubitorilor de muzică folk!
    Albumul anului sper să fie cel al Angelei Mariașiu, intitulat “Cântece din cochilii”, realizat într-o manieră de excepție și care s-a bucurat de mare succes la public.
    Cât despre piesa anului 2019, cu siguranță mulți iubitori de folk vor fi în asentimentul meu și vor propune “Ia-mi inima”, de pe albumul Angelei Mariașiu. (Ținem pumnii, Angela!)
    Mult succes tuturor!

    Victor Buruiana

    (9 January 2020 - 02:50)

    Marius Matache

    (9 January 2020 - 09:40)

    Buna ziua, ne uneste nu doar folkul, ci si De dragult tau – am pus-o si eu pe note, sper sa apara cat de curand.
    O sa adaug albumul dvs. in lista, salutam Republica Moldova 🙂

    Iulia Badulescu

    (9 January 2020 - 19:41)

    De departe, revelația anului pentru mine este Dana Florian, cu albumul ,,Natural”. I-am ascultat discul și am descoperit un cantautor complex. Are text de calitate, are sensibilitate, are mesaj actual, are prospețime și atitudine și o chitară care sună tare bine în mâinile ei. Pentru mine este diferită față de tot ceea ce există pe piața folk și, ceea ce îmi place foarte mult, este că nu se limitează în a fi într-un singur fel. Știe să scoată ce e mai bun dintr-un text poetic, la fel cum știe să se joace cu subtilitățile și ironiile unui mesaj cu tentă socială. Una dintre melodiile preferate de pe album este ,,Baladă în I Major”, dar știu sigur că i-am ascultat și câteva melodii mai noi care mi-au schimbat topul preferințelor. Deci… Dana Florian, BIG LIKE!

    Marius Matache

    (10 January 2020 - 18:55)

    @Iulia nu te contrazic, dar tu, in locul meu, ai nominaliza un album pe care nu l-ai ascultat? 🙂

    […] fantasmagorice, realitatea că am ales ce m-a coafat pe mine. Am încercat să ascult tot ce a apărut în 2019, acolo unde am reușit să ajung la piese. Trebuie să recunosc că nu am nici un album favorit pe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.