Recenzie: Puiu Cretu si Jonathan David in Club A’live

Dupa ce acum doua saptamani am sarbatorit deschiderea unei noi seri de folk in Bucuresti in club A’live, cu invitati multi si public numeros (eveniment despre care puteti citi aici), a urmat concertul lui Puiu Cretu (de altfel si cel ce se ocupa de aceste seri de folk) alaturi de Jonathan David.

Am fost surprinsa sa vad si in aceasta seara un club plin pana la refuz si un sunet net superior primei seri.

Seara a inceput cu un scurt fragment din piesa Om bun a lui Dan Andrei Aldea, “invitandu-i” pe scena pe Puiu Cretu si Adi Ursu. Fara alte cuvinte, s-a dat startul prin Se duc iubirile, fiind urmata de Dragoste in fan, Frumoasa mea cu cizme gri, Noapte de decembrie si Ea.

Tamplarul priceput nu a lipsit avand in vedere ca in public era si cel ce a scris piesa, Teddy Tudoroiu si nu am putut sa nu remarcam bucuria faptului ca oamenii din sala cantau alaturi de Puiu.

Pe langa piesele cunoscute, Despartire in flori, Cantec nebun sau Cantec de oameni al lui Vali Sterian, Puiu Cretu a tinut sa duca seara si in zona virtualului, printr-o piesa dedicata Facebook-ului.

Al doilea invitat al serii a fost Jonathan David, care a convins publicul inca de acum doua saptamani si nu a dezamagit nici in aceasta seara, ba chiar a incantat  prin piese proprii, cover-uri dupa piese mai mult sau mai putin cunoscute, ba chiar si romanesti. Am ascultat de la You’re beautiful (James Blunt), Father and son (Cat Stevens) la Zece (Florin Chilian). Prima parte a recitalului sau insa a luat sfarsit, urmand un alt invitat surpriza pentru noi, Gabi Nistorescu, membru al trupei Pasager, care insa nu e strain de muzica folk.

Momentul sau a fost un mic recital de coveruri Contrapunct, declarandu-se un admirator al pieselor Pat de flori si Turturi metalici, o exceptie fiind piesa Tu (Conexiuni).

O alta surpriza a serii a fost aparitia Fox Studis-ului pe scena, deja obisnuiti ai serilor de folk, fie ca invitati sau simpli spectatori. Fiind doar in trecere pe scena, au cantat Targa lui Dinu Olarasu, Besame Mucho si o alt fel de Aproape liniste (Nicu Alifantis).

In aplauzele si uralele publicului, Jonathan a revenit pe scena. Pentru a-si arata recunostinta fata de public, a cantat Stand by me, o varianta proprie a “Knocking on heaven’s door“,in romana. De admirat sarguita si dedicatia lui Jonathan pentru invatarea limbii romane si suntem siguri ca nu ii este usor.

Alaturi de Puiu Cretu, am reusit cu totii sa-i facem o surpriza lui Jonathan, cantandu-i “La multi ani” in romana si engleza. Vizibil emotionat, si-a continuat recitalul cum altfel daca nu printr-o alta piesa in limba romana, Vama veche. Au urmat si Wish you were here (Pink Floyd) si My way (Frank Sinatra).

Ultima parte a serii a apartinut lui Puiu, care a adus-o pe Lili a lui Ovidiu Mihailescu, Broasca testoasa, Amintire cu haiduci, 2000 ani si lista a continuat pana tarziu.

Serile de folk din club A’live par sa prinda forta si sa aduca in continuare un public numeros, sa-si imbunatateasca mereu evenimentele, atat tehnic cat si organizatoric.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.