Festivalul Nord-Est Folk, ed. I, Dorohoi, 14-15 mai

In perioada 14-15 mai 2011, are loc la Dorohoi prima editie a Festivalului Nord-Est Folk, manifestare artistica si culturala care se adreseaza interpretilor individuali de muzica folk din tara. Festivalul are drept scop descoperirea si promovarea de noi talente interpretative (si de creatie) ale muzicii folk.

Manifestarea se va desfasura dupa urmatorul program:

  • Ziua I, “Concurs”, sambata, 14 mai 2011, incepand cu ora 17.00;
  • Ziua II-a, „Gala Laureatilor”, duminica, 15 mai 2011, incepand cu ora 17.00.

Organizarea si desfasurarea festivalului

Festivalul include doua categorii de varsta: copii (pana la 18 ani) si open (18-35 ani). Ordinea intrarii in concurs se va decide prin tragere la sorti. Clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu. In cele doua seri vor avea loc si recitaluri sustinute de nume consacrate ale muzicii folk, care vor fi prezenti si in juriul festivalului.

Juriul este alcatuit din Emil Raducanu (Radio Iasi), Mihai-Cosmin Popescu (Radio Romania Actualitati), Dinu Olarasu, Emeric Imre, Paul Arva, Catalin Ungureanu, Adrian Bezna.

Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselectiei se va afla sub directa coordonare a Presedintelui juriului de concurs.

Conditii de participare

Festivalul-concurs „Nord-Est folk” se adreseaza tuturor iubitorilor de muzica folk cu calitati interpretative (si componistice), cu varsta minima de 10 ani si maxima de 35 de ani. Participarea in concurs poate fi doar individuala. In vederea participarii, cei interesati vor trimite, pana la data de 7 mai 2011, pe adresa de e-mail: nord.est.folk@gmail.com, urmatoarele:

  • Fisa de inscriere, conform modelului anexat;
  • 2 piese propuse pentru concurs (format mp3);
  • Copie dupa certificatul de nastere sau cartea de identitate;

Informatii suplimentare pot fi furnizate, prin telefon, la numerele 0744.776090 (Liviu Ciulei) sau 0745.150567 (Paul-Ciprian Mihai) sau la adresa de e-mail: nord.est.folk@gmail.com. Materialele pentru preselectie vor fi timise pana la data de 01.05.2011 (inclusiv). Pe baza materialului audio primit, un juriu va face preselectia concurentilor. Concurentilor admisi li se va comunica telefonic rezultatul preselectiei, pana la data de 9 mai  2011.

Prezenta concurentilor confirmati se va face in ziua de 14 mai 2011, cel tarziu ora 14.00 la Dorohoi, la Clubul Copiilor , str. Grigore Ghica nr. 49. Tuturor concurentilor li se vor asigura conditii de masa pentru zilele de festival si cazare. Concurentii isi suporta cheltuielile de transport.

Clasamentele finale sunt confidentiale si vor fi facute publice numai pe scena Galei laureatilor. Laureatii care nu vor fi prezenti la Gala de decernare a premiilor vor fi descalificati. Pe baza jurizarii, vor fi atribuite la fiecare categorie de varsta Premiile I, II, III si mentiuni. Valoarea premiilor este urmatoarea:

Categoria I (pana in 18 ani): Premiul I – 600 Lei, Premiul II – 450 Lei, Premiul III – 300 Lei, Mentiuni (3) – 150 Lei (X 3)
Categoria a II-a (18-35 ani): Premiul I – 800 Lei, Premiul II – 650 Lei, Premiul III – 500 Lei, Mentiuni (3) – 250 Lei (X 3)

 

Valoarea premiilor este cea efectiva, care rezulta dupa aplicarea coeficientului de impozitare. Pot aparea de asemenea premii din partea sponsorilor festivalului. Fiecare participant in concurs va primi o diploma de participare.

 

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “Festivalul Nord-Est Folk, ed. I, Dorohoi, 14-15 mai

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.