Lansarea albumului “Folk (d)in pana mea!”

Un album cu un singur autor de versuri, 12 artisti si 19 piese. Un proiect care poate a parut ambitios in ochii multora, dar care a prins contur si finalitate prin lansarea ce a avut loc luni, 10 octombrie 2011, in clubul Joy din Bucuresti. O lansare ce a incercat sa adune la un loc oamenii care au pus suflet, versuri si note, dar si cei care doreau sa incalzeasca frigul de toamna cu muzica buna.

La ora la care am ajuns, clubul era deja destul de plin, iar mare parte dintre protagonisti prezenti. Chiar daca ora de incepere decalata cu mai bine de o ora, publicul a asteptat cuminte, schimband impresii, iar semnalul dat de Om bun (sub vocile lui Puiu Cretu, Adi Bezna si Ovidiu Mihailescu) a adus aplauze si inceputul unei atmosfere prietenoase care s-a perpetuat de-a lungul intregului eveniment.

Dupa ce atmosfera serii a fost destinsa de catre amfitrionul serilor de folk din club Joy (Puiu Cretu – de altfel si el prezent pe album), invitatii prezenti ne-au bucurat cu piese atat pe versuri de Sorin Poclitaru (omul “responsabil” de versurile albumului), cat si piese deja cunoscute de public. Dintre artistii prezenti pe album au participat la lansare : Adela Titescu, Adrian Bezna, Catalin Ungureanu, Eme­ric Imre, Marius Dascau, Ovidiu Mihailescu, Puiu Cretu si  grupul Zari. In afara de acestia, pe album ii puteti asculta pe Liviu Nechita, Marius Matache, Viorel Gheor­ghiu si Doru Catalin Uratu. Bonus, pe scena au urcat si Radu Pietreanu si Mihai Napu (Vacanta Muzicala) si Cristi Dumitrascu.

Ce am remarcat cu foarte mare placere a fost personalizarea pieselor, in sensul in care versurile lui Sorin Poclitaru au fost alese si interpretate in ton cu stilul fiecaruia. Tocmai de aceea, lansarea nu a avut niciun moment in care sa devina plata sau plictisitoare, urmand tonul albumului. Vocea calda a Adelei Titescu ce ne-a purtat spre aurora boreala, un Ovidiu Mihailescu ce ne-a zambit printre Capsuni si prezentand Scaraoschi Spa, Adi Bezna a privit in oglinda cele doua Ioane, in timp ce Marius Dascau ne-a pus pe ganduri cu memoria unei penultime zi a vietii si un stil de a canta plin de emotie. Printre toate momentele, au fost presarate poezii recitate de prieteni, din cel de-al patrulea volum lansat de Sorin, Inima cu un pol.

Chiar daca a recunoscut ca nu stie piesa care este inregistrata pe album, Emeric Imre a fost cu siguranta un mini-recital plin de emotie. Cu cateva piese pe care le stia tot publicul si intr-un spatiu ce parea a fii mai degraba o intalnire intre prieteni, decat un eveniment scortos, consider ca acesta a fost unul din punctele culminante al unei lansari bine gandite. Au fost piesele de pe album (majoritatea in prima auditie publica), au fost piese cunoscute, a fost putin din cate fiecare artist, au fost glume si comunicare cu publicul si senzatia ca albumul acesta e putin mai mult decat o serie de piese inregistrate in nordul tarii. Ci un proiect frumos intitat si sustinut de Sorin Poclitaru si care a adunat prieteni si pasiuni comune.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Lansarea albumului “Folk (d)in pana mea!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.