Festivalul Cetatilor Dacice

Festivalul Cetatilor Dacice este un eveniment relativ nou pe esicherul artistic romanesc, editia din 2008 fiind doar a 3-a. Cu toate acestea, editia din acest an a dovedit ca acest eveniment nu e o stea cazatoare, ci un festival care tinde sa devina o optiune serioasa pentru cei ce doresc sa descopere elemente ale culturii si civilizatiei geto-dace.

Incepand cu 2007, festivalul gazduieste si concerte de muzica folk. Daca in 2007 pe scena au urcat doar Tapinarii, in 2008 li s-au alaturat Ada Milea, Gashkademia de Folk, reprezentata de Ovidiu Mihailescu, Marius Matache si Walter Ghicolescu, dar si doi menestreli locali, Silvan Stancel si Daniel Avram.

Au fost 3 ore de muzica folk, de toate genurile, de la folk-teatrul Adei Milea, din care nu a lipsit Apolodor, la folkul clasic si plin de emotie al lui Daniel Avram, de la energia debordata de cei 3 gashkademicieni la folkul condimentat cu elemente de flamenco al lui Silvan Stancel, totul culminand cu folkul alternativ al celor de la Tapinarii.

Un public foarte variat din punctul de vedere al varstei a rasplatit cu caldura prestatia artistilor, desfasurata intr-un cadru atat de natural (un deal intre Highiu si Cricau, pe locul unei foste vii) incat si dacii ar fi fost foarte mandri. Calitatea sunetului a fost impecabila, multe cluburi cu pretentii din Bucuresti ar avea ce sa invete de la inginerii de sunet din Alba.

Asa ca, pentru iunie 2009, daca sunteti prin Alba Iulia sau imprejurimi, nu ocoliti editia a IV-a a Festivalului Cetatilor Dacice.

[nggallery id=11]

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.