Festivalul National de Folk “Chira Chiralina”, Braila, 6-8 noiembrie 2009

In perioada 6 – 8 noiembrie 2009, va avea loc la Casa Tineretului din Braila, cea de a 4-a editie a Festivalului National de Folk “Chira Chiralina”, in organizarea Consiliului Judetean Braila si Centrului de Creatie Braila.

Se pot inscrie in competitie concurenti cu varsta pana in 35 de ani, implinita in anul in curs. Concursul se desfasoara live. Laureatii marilor premii ai editiilor precedente nu pot participa la concurs. Castigatorii unor competitii de gen din tara, care intrunesc conditiile de varsta si repertoriu vor fi admisi in concurs fara preselectie, pe baza copiei diplomei de laureat.

Preselectia. Pentru participarea la concurs vor fi desemnati concurentii, interpreti individuali sau grupuri folk, in urma preselectiei, ce va avea loc pana in data de 1 noiembrie. Concurentii vor trimite 3 piese demo in format mp3 pe adresa centrul_creatie@portal-braila.ro sau pe CD in format mp3 sau wav pe adresa: Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, Piata Traian nr. 2, cod 810153, Braila, Judetul Braila, cel mai tarziu la data de 26 octombrie 2009, data postei.

La inscriere, fiecare candidat va trimite: a) copie dupa cartea de identitate; b) un cv personal; c) 2 fotografii color pe suport digital, in format jpg; d) numar de telefon mobil la care sa poata fi contactat, adresa e-mail; e) fisa de inscriere (click aici).

Juriul de preselectie va nominaliza castigatorii, care vor participa in competitie pana la data de 30 octombrie 2009. Candidatii admisi in urma preselectiei vor fi anuntati telefonic, cel mai tarziu la data de 31 octombrie 2009. Inscrierea la Festivalul National de Folk Chira Chiralina Braila, editia a 4-a, 6 – 8 noiembrie 2009, implica acceptul concurentului cu privire la regulamentul Festivalului.

Desfasurarea concursului. In urma preselectiei vor ramane in concurs un numar de 20 concurenti stabiliti de juriul de preselectie. Ordinea intrarii in concurs se va decide prin tragere la sorti. Concurentii vor respecta intocmai precizarile organizatorilor cu privire la intrarea in concurs si repetitii. Clasamentul se va realiza pe baza notelor acordate de juriu, ca medie (aritmetica).

Repertoriul. Fiecare concurent va prezenta in concurs doua piese, compozitii proprii.

Juriul. Presedintele juriului este Nicu Alifantis. Juriul are in componenta sa personalitati ale muzicii de gen, redactori radio, TV, personalitati culturale locale. Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselectiei se va afla sub directa coordonare a Presedintelui juriului de concurs. Clasamentele finale sunt confidentiale si vor fi facute publice numai pe scena Galei laureatilor.

Premii

Marele premiu – 2500 lei
Sectiunea solisti
Premiul I –  1.000 lei
Premiul II –    750 lei
Premiul III –   500 lei
Premiul Fundatiei Nicu Alifantis
Premii speciale

Sumele corespunzatoare premiilor sunt impozabile. La solicitarea unor sponsori de a oferi premii, organizatorii isi rezerva dreptul de a comunica modificari in numarul acestora. Toti concurentii participanti la Festival vor primi diplome de participare.

Contact:

Post Author: Marius Matache

9 thoughts on “Festivalul National de Folk “Chira Chiralina”, Braila, 6-8 noiembrie 2009

  Radu

  (8 September 2009 - 14:53)

  o intrebare: de ce e trecut “sectiunea solisti” la premii? se aplica doar solistilor iar pt grupuri ramanand doar marele premiu si premiile speciale la bataie sau ?

  Marius

  (8 September 2009 - 15:24)

  Asa am primit de la organizatori…chiar nu stiu :)…da-le un mail si intreaba-i…

  Flavia

  (15 September 2009 - 15:08)

  se asigura cazarea pe parcursul festivalului?

  Marius

  (16 September 2009 - 09:33)

  pentru concurentii care trec de preselectie cred ca da, cel mai bine da-le un e-mail

  mihaela

  (5 October 2009 - 12:12)

  este si limita minima de varsta?

  Marius

  (5 October 2009 - 14:08)

  daca nu scrie, cred ca nu…dar cel mai bine trebuie intrebati organizatorii

  […] culturale locale. Detalii complete despre festival, regulamentul si fisa de inscriere gasiti aici. Stiri […]

  pavel andreea

  (2 November 2009 - 16:20)

  vin si comercianti ?

  Marius

  (2 November 2009 - 19:10)

  la ce fel de comercianti te referi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.