2010 ani de folk alternativ – Tapinarii in Club A

Asa cum va anuntam intr-o stire anterioara,  ca in fiecare an in preajma zilei de 14 februarie, formatia vocal-instrumentala de doua voci si o chitara Tapinarii pleaca in turneul deja traditional Anti-Valentine’s Day. Dupa Brasov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara si Craiova, Tanase si Covei s-au oprit “acasa”. Pentru ca in Bucuresti a inceput povestea.

Si din nou la fel ca in ultimii ani, concertul din Bucuresti a avut loc intr-un Club A . Pentru a pastra strucutra repetitiva, clubul a fost la fel de aglomerat  ca in fiecare an de Anti-Valentine’s Day.

Deschiderea spectacolului i-a revenit unui prieten al Tapinarilor, Marius Matache, prezent si pe albumul 2010 ani de folk alternativ, un album pe care se gasesc si Florin Chilian, Daniel Iancu, Ovidiu Mihailescu sau Mihnea Blidariu (Luna Amara). Marius Matache (cunoscut de o parte a publicului drept Make) ne-a obisnuit in ultimele aparitii scenice cu formule inedite, alaturi de F.B.I. (Folk Band Imperfect). De data aceasta a fost insa singur pe scena, si ne-a purtat pe urmele lui Dali, ale Zmeului, incheind cu un Colind pentru prieteni (sau Muraturile asa cum o stia publicul spectator).

Tapinarii sunt o trupa controversata. Au fost asa inca de la infiintare, ca mesaj, ca abordare, ca atitudine. Poate nu au lirismul pe care unii il asteapta de la muzica folk. Poate modul direct in care mesajele lor sunt transmise catre public pare brutal. Dar cu siguranta, Tapinarii sunt o trupa ce nu mai pot fi exlcusa din lumea folkului. Pentru ca altfel nu inseamna obligatoriu gresit.

S-au cantat majoritatea pieselor ce apar pe albumul proaspat aparut, un best-of al trupei, majoritatea alcatuind playlistul concertelor de club ale TapinarilorPescarus, Sunt fericit, Speranta, Sfarsit si inceput de lume, Embargo pe creier, Si zeii, Cum ar fi fost viata mea, dar si una din piesele noi de pe album – Dulce inconstienta. Publicul, “documentat” in materie de versuri (asa cum le sta bine fanilor adevarati), a cantat alaturi de ei fiecare din refrene.

Pe album (pe care inca il mai gasiti la chioscurile de ziare, cel putin in Bucuresti) piesele  sunt intr-o varianta noua fata de forma lor originala de pe primele albume, fiind orchestrate intr-o maniera folk-rock. Dar probabil cei mai inraiti fani le vor prefera tot in varianta de “live”, dialogul voce groasa – voce subtire al celor doi tapinari, aproape la fel de traditionala coarda rupta a chitarii lui Tanase, monologurile lui Covei sau solisticile lui Tanase.

Galerie foto: Andrei Soanca

[nggallery id=58]

De asemenea, o galerie foto de la concertul din Cluj-Napoca gasiti aici

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.