S-a dat startul la seri de folk in Mojo

Toamna nu se numara doar bobocii ci si serile de folk. Asa ca pe data de 28 septembrie s-au reluat concertele folk din Club Mojo si nu oricum, ci cu invitati de seama: Ovidiu Mihailescu, Puiu Cretu, Eugen Avram si Jul Baldovin.

Cu emotiile unui nou inceput, un nou sezon de concerte, cu public cunoscut, unde de multe ori chiar daca ajungi de unul singur la concert nu esti singur, s-a dat startul serii.  Astfel, Puiu Cretu alaturi de Andreea (Lemn Dulce) au dat tonul prin “Puterea sa alegi”, “Dragoste in fan”, “Pana nu se-ntuneca” si nu numai. Parte de recital a gaskademicianului s-a reluat mai tarziu cu “Cantec nebun”,”Balada pentru Daniela” si daca le-as insira pe toate poate nu v-as mai face curiosi sa veniti la un concert Puiu Cretu sau al oricarui gashkademician, asa ca recomand concertele live.

Imediat ce publicul s-a incalzit a urmat cel de-al doilea invitat al serii, Eugen Avram cu nelipsita “Fata pe role” si zambetul ei misterios, ne-am amintit de Vali Sterian, caci parca din ce in ce mai multe concerte folk il au prezent prin cover-urui ajutand piese precum “Amintire cu haiduci” sau Cantec de oameni” sa devina nemuritoare. Revenind in registrul pieselor marca Eugen Avram, au mai urmat ”Mi-e dor de tine”,”Te-as intelege din priviri” si pentru ca tot eram printre prieteni, ne-a urat “Hai noroc”.

Un alt membru al Gaskademiei de folk, Ovidiu Mihailescu, partial vinovat pentru serile de folk din Mojo, alaturi de e-Folk, si-a luat locul de merit pe scena cum altfel decat cu “Tanar si liber”. De pe al doilea album am ascultat “Cipilica”, “Rondul de noapte”, sau “Imperfect”. O surpriza, poate personala si la cereri din public, Ovidiu ne-a facut o bucurie cantand “Ploaia albastra“, o piesa aparte, una din multele de acest gen, pe care din pacat (din nou, personal) nu o auzim atat de des pe cat ar trebui. Si ca sa nu se risipeasca prea repede atmosfera care cuprinsese pana la ultima persoana din club, Ovidiu a continuat cu “Primaveri de scrum”. Dar “Lili” este o fata geloasa asa ca, evident a trebuit sa-si faca aparitia, readucand zambete ironice in public.

Seara nu se putea sfarsi aici. Ultimul dar nu cel din urma invitat, Jul Baldovin, care a dorit sa ramana in aceasi sfera a folkului prin compozitii proprii cum ar fi “Frumoasa-i”, “Vals pe mari” dar si  “Dracula & friends”,perntru a diversifica recitalul. Din categoria cover-uri, piesele Poesis au incheiat armonios seara. A cantat alaturi de public “2000 de ani”, “Odata am ucis o vrabie” si “Ce sa-ti aduc iubit-o de pe mare”.

Publicul insa a vrut mai mult, asa ca pentru ultima oara Puiu Cretu, Ovidiu Mihailescu si Eugen Avram au urcat pe scena pentru a incheia cu piese proprii, cover-uri Phoenix si poate asa ar fi continuat pana dimineata.

A fost o seara reusita, cu public ales, cu piese dragi si indelung asteptate si care anunta o noua serie de concerte folk marca e-Folk si Mojo BritRoom plina de surprize.

Urmatorul concert va avea loc in data de 5 octombrie iar invitat este Marius Matache alaturi de Folk Band Imperfect.

Sursa foto : e-Folk

Post Author: Raluca

1 thought on “S-a dat startul la seri de folk in Mojo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.