A debutat Festivalul “Ziua de Maine” de la Alba Iulia

ForeverFolk este prezent la Alba Iulia prin redactorul-sef Marius Matache (in multiple calitati: artist in recital, membru in juriu si corespondent al ForeverFolk la eveniment) care va transmite periodic detalii despre activitatile festivalului.

Dragi prieteni, va scriu de la Alba Iulia, unde pe o vreme absolut superba, a debutat cea de a 6-a editie a Festivalului-Concurs de Muzica Folk “Ziua de Maine”. Primul eveniment din cadrul festivalului a fost conferinta de presa la care au participat Vali Serban, directorul festivalului, dar si membri juriului: Mihai Cosmin Popescu, Florin Silviu Ursulescu (amandoi Radio Romania Actualitati), Daniel Avram (cantautor folk, profesor de muzica si coordonator al Cercului de Muzica Folk la Palatul Copiilor Alba Iulia), Claudiu Marean (directorul Casei de Cultura a Sindicatelor Alba Iulia) si subsemnatul.

Discutiile au vizat in special editia din acest an a festivalului de la Alba Iulia, fiind salutata atat organizarea ireprosabila din fiecare an, valoarea constant ridicata atat a recitalurilor (un ziar local publica lista celor care au fost prezenti in editiile precedente ale festivalului, concluzionand ca toate numele mari ale folkului au fost prezente aici) cat si a concurentilor. De asemenea, a fost apreciata ideea de a realiza preselectia concurentilor pe baza pieselor trimise pe Internet, pentru a evita o deplasare de sute de kilometri.

Recitalurile primei seri ii includ pe Ducu Bertzi&Mihai Nenita, Mircea Rusu Band&Alexandra Ungureanu, grupul Plus Noi din Alba Iulia si grupul Noi (Titus Constantin si Iulia Mitrea), castigatorii editiei precedente.

Pentru ForeverFolk, din Alba Iulia,
Marius Matache


Post Author: Marius Matache

2 thoughts on “A debutat Festivalul “Ziua de Maine” de la Alba Iulia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.