Ducu Bertzi si Mihai Nenita in El Primer comandante

In Bucuresti sunt din ce in ce mai multe concerte folk, uneori chiar si 5 pe saptamana sau mai mult, asa ca publicului iubitor de folk ii sunt oferite cat mai multe posibilitati. Unul din concertele din saptamana care a trecut a fost cel al lui Ducu Bertzi alaturi de Mihai Nenita in clubul El Primer Comandante de miercuri, 16 martie.

E greu ca intr-o saptamana cu multe concerte ca publicul sa fie numeros, dar intr-un loc ca El Primer Comandante un concert, cu un public mai putin numeros si mai putin aglomerat, poate usor deveni reusit.

Am descoperit de-a lungul timpului ca fiecare concert Ducu Bertzi este de cele mai multe ori impecabil si o dovada de profesionalism din partea artistului. Nici acest concert nu a fost o exceptie si pentru a nu tine publicul mult in asteptare, Ducu Bertzi alaturi de Mihai Nenita au deschis seara prin “Pe cine si cate carari” urmat de “Si de-ar fi”. Publicul a fost receptiv inca de la primele acorduri, cantand si aplaudand la fiecare piesa.

Pe langa piesele cunoscute precum “De mii de ori “ sau “Iertarile”, Ducu Bertzi a prezentat piesa “Visul” intr-o alta varianta, care s-a bucurat de succes in randul celor prezenti atat prima oara cat si la final in timpul bis-ului cand sonorizarea a fost pe placul sau, dorind astfel ca fiecare piesa sa fie oferita perfect. La fel de mult succes a avut si ce mai noua piesa a sa, “Mi-a spus”, versurile fiind o colaborare cu Dinu Olarasu.

Piesele maramuresene au schimbat registrul concertului dintr-o seara cu piese de dragoste intr-un spectacolul muzical oferit de vioara “fermecata” a lui Mihai Nenita, asa ca ne-au incantat cu “Dragu-mi-i veselia”, “Cand s-o-mpartit norocu’” sau “Omu’ padurii”.

Adevarata surpriza a fost momentul de magie al lui Mihai Nenita, caci ceea ce el reuseste este un fel de iluzionism muzical. O piesa intreaga de la zero, in care ar trebui sa vedem in spate o intreaga orchestra, insa totul este realizat doar de el.

Show-ul a luat sfarsit prin poate cea mai cunoscuta piesa a sa,” M-am indragostit numai de ea” si a “tras oblonul” prin “Cantecul bufonului”.

Asa cum si Ducu Bertzi ne-a spus dupa incheierea concertului, clubul a oferit o atmosfera intima si o altfel de comunicare public-artist.

Pana la un viitor concert va oferim una din cele mai recente piese in varianta de studio din repertoriul Ducu Bertzi:

Ducu Bertzi – Mi-a spus

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.