Zi-le de Cluj

Un loc cu traditie istorica si universitara. Un loc cu evenimente culturale si un festival de film care il transforma in fiecare an. Un loc care merita vizitat oricand. Sub egida devizei “Zi-le de Cluj”, in perioada 27 mai – 3 iunie sunteti asteptati la Zilele Clujului. Se poate vorbi de un spirit specific al Clujului, dat poate de faptul ca aici oamenii au parca mai multa rabdare si se bucura mai frumos de toate cate le ies in cale. Tocmai de aceea, primarul orasului declara: Pentru a materializa aceasta stare speciala, va invit sa construim impreuna temelia unei frumoase traditii „Zilele muncipiului Cluj-Napoca”, ocazie pentru noi toti sa redescoperim frumusetile Orasului-Comoara.

Evenimentele propuse pe agenda programului sunt diverse, si menite sa atraga toate zonele de interes. Pe parcusul intregii saptamani va veti putea intalni cu cavaleri medievali (de altfel, ei vor deschide sarbatoarea, cu un Carnaval al Clujului), la Bastionul Croitorilor si in parcul Ion Luca Caragiale, alaturi de animatori stradali. Tot pe parcusul intregii saptamani va avea loc un targ al mesterilor populari, un targ la producatorilor clujeni numit „Descopera brandurile de Cluj” si un festival al organizatiilor non-guvernamentale.

Pentru pasionatii de botanica, sambata va avea loc un tur ghidat al Gradinii Botanice, alaturi de un doctorand in domeniu. Iar pasionatii de sport pot merge pe platoul Salii Sporturilor „Horia Damian”, unde se vor desfasura competitii de sport, care includ streeball, volei, handbal, ciclism, demonstratii de arte martiale. Iar daca va plac comorile ascunse, organizatorii au pus la punct un concurs de treasure hunting, pe parcursul caruia participantii vor vana indicii in cele mai importante punte culturale, turistice si istorice pentru a descoperi Comoara.

Nu numai oamenii ies la plimbare, ci in aceste zile va puteti intalni cu „Promenada Cartilor”, ce cuprinde o serie de lansari, expozitii si standuri de carte, dar si dezbateri si dialoguri intre scriitori clujeni si cititori.

Printre capetele de afis ale Zilelor Clujului se afla proiectia 3D pe Casa de Cultura a Studentilor, timp de 10 minute, in ultima seara. Si sa nu uitam ca, in fiecare seara, vor avea loc concerte cu artisti din toate zonele muzicale: populari, pop, rock sau folk. Si cum Clujul e si casa TIFF, pentru pasionatii de filme se vor gasi motive in program pentru a ii face sa zambeasca (probabil cel mai interesant moment fiind proiectia de film de joi seara, o avampremiera TIFF).

Un alt eveniment in cadrul Zilelor Clujului este Festivalul Culinar International (desfasurat in Memo 10) . Evenimentul propune o incursiune pe zile in bucataria maghiara, indiana, coreeana, japoneza, italiana, olandeza si franceza. Iar la final va avea loc constructia unei frigarui-record de catre bolggeri clujeni, sub supravegherea lui Adi Hadean.

Programul intregului eveniment, precum si locurile de desfasurare pot fii gasite pe site-ul dedicat: http://www.ziledecluj.ro/

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.