Tabăra Naţională de Muzică Folk, Calafat 2011

Trec anii, trec zilele faine…Tabăra Naţională de Muzică Folk de la Calafat a ajuns la ediţia a 14-a şi iată-o gata să-şi deschidă poarta. Porţile. „EUROPORŢILE”. Îşi va propune, ca în fiecare an, să strângă pe malul Dunării trecutul, prezentul şi viitorul muzicii folk, al poeziei cântate. Alături de ei vor fi poeţi, critici muzicali, actori, realizatori de emisiuni radio şi tv, jurnalişti. Iar deasupra tuturor, Măria Sa PUBLICUL.

Deschiderea oficială va avea loc în data de 1 august, la orele 21.00, iar închiderea şi decernarea diplomelor, sâmbătă 6 august la aceeaşi oră. Minunatul public al „Taberei Folk” de la Calafat va avea un bonus binemeritat duminică 7 august, tot de la orele 21.00, spectacolul special, cu producţiile taberei 2011, realizat de „divizia tânără” şi de câţiva „veterani” îndrăgostiţi de Dunăre.

Există deja multe confirmări de participare din partea artiştilor români: Sorin Minghiat, Doru Stănculescu, Mircea Bodolan, Cristian Buică (recordmenul absolut al participărilor şi autorul imnului taberei ), Dinu Olăraşu, Emeric Imre, Florentin Budea, Puiu Creţu, Cătălin Ungureanu, Jul şi George Baldovin, Vasile Mardare. De pe celălalt mal al fluviului milenar, au răspuns prezent Krasimir Pârvanov, Stefan Gheraksiev şi „Denvar”, Rosen Paskulov şi grupul ”Fallen Angels”, Margarita Drumeva.

Ca în fiecare an, există şi “debutanţi” în tabară. În 2011 ei sunt Adriana Ausch şi Adrian Ivaniţchi, dar se pare că lista încă nu este închisă. Una din surprizele plăcute şi cu semnificaţii sentimentale adânci este prezenţa formaţiei „Misteria Carpatica” din Serbia care, deşi cântă numai muzică de inspiraţie românească, nu au evoluat încă pe o scenă în România. Sperăm ca debutul lor, din prima zi a „Taberei Folk”, să fie de bun augur.

Nu trebuie să-i uităm pe cei care au iubit „Tabăra Folk”, au sprijinit-o în momentele grele iar acum o veghează „din îngeri”: Gil Ioniţă, Andrei Almaşi, Florian Pitiş, Tatiana Stepa (cele mai multe participări feminine în tabără), Alexandru Zărnescu. Le vor fi evocate numele în momente speciale.

Pentru că tânăra generaţie este şi ea dornică de afirmare, dornică să urce, să se alăture comunităţii, există 20 de locuri pentru tineri artişti, ce urmează a fi completate după următoarele criterii:

 1. se acceptă doar cererile folkiştilor care au câştigat în perioada 08.08.2010-01.08.2011 un premiu I sau un Mare Premiu la un festival naţional, recunoscut, de muzică folk.
 2. primul venit, primul servit. În situaţii excepţionale, fără a periclita cele 20 de locuri, vor fi acceptaţi 4 tineri recomandaţi (cu căldură) de cel puţin doi folkişti consacraţi. Cele 4 locuri pot, bineînţeles, să nu se ocupe.
 3. să participe în perioada 08 -10 august la Festivalul Naţional Concurs de Muzică Folk şi Baladă de la Târgu Jiu.

Sloganul taberei: ASTA-I MUZICA CE-MI PLACE. Detalii suplimentare pe www.tabarafolk.ro

zp8497586rq

Post Author: Marius Matache

6 thoughts on “Tabăra Naţională de Muzică Folk, Calafat 2011

  […] informam aici că în perioada 1-8 august 2011 se desfăşoară la Calafat cea de a 14-a ediţie a Taberei […]

  Marius

  (25 July 2011 - 12:53)

  Cand vei avea curajul si decenta sa te semnezi cu numele tau adevarat, atunci ma gandesc sa ti le las. Pana atunci, nu accept murdariile unui anonim.

  donovan

  (25 July 2011 - 14:41)

  a, si apropo, ne cunoastem, chiar foarte bine.

  Marius

  (25 July 2011 - 15:05)

  si daca ne cunoastem, de ce nu ai curajul sa te semnezi? sa stiu si eu cu cine vorbesc?

  […] Tabăra Naţională de Muzică Folk, Calafat 2011 detalii aici […]

  […] În perioada 1-7 august, la Calafat se desfășoară cea de-a 14-a ediție a Taberei Naționale de Folk, unde an de an pe malul Dunării vin artisti din toate colțurile țării și chiar din afara ei se reunesc pe aceeași șcenă (mai multe despre ediția din acest an puteți citi aici). […]

Comments are closed.