Sorin Poclitaru lansează “O carte…şi jumătate”

Sorin Poclitaru face parte din categoria oamenilor cărora dacă le dai încredere şi le deschizi o uşă, rişti să nu o mai poţi închide niciodată. Vă spun cu mâna pe inimă că nu ştiu cine a deschis uşa de la camera poetului Sorin Poclitaru, dar vă asigur că ea va fi mai greu de închis decât Cutia Pandorei. Dacă mă luaţi repede, nu aş putea să vă spun câte cărţi a scris sau cum se numesc fiecare în parte: sigur 4 cărţi de poezii, un basm în versuri şi o cărţulie de versuri pentru copii. Cât despre numărul pieselor folk scrise pe versuri de Sorin Poclitaru, aici expresia care ar descrie cel mai bine acest aspect ar fi una manelistica “Fără număr!“.

În luna martie, “biblioteca Sorin Poclitaru” se completează cu încă o carte…şi jumătate. Sau, dacă vreţi mai oficial, Sorin Poclitaru lansează O carte…şi jumătate. Nu e o greşeală şi nici o metaforă în adevăratul sens al cuvântului. Vorbim de o carte de poezii în cel mai clasic stil Poclitaru şi de o…jumătate de carte de poezii dedicate copiilor. Sau dacă vreţi, o jumătate de carte pentru “jumătăţi” de oameni. Cărţile “2 în 1” vor apărea la Editura EuroGraph din Cluj-Napoca, iar calendarul de lansare este următorul:

  • 1 martie – Cluj-Napoca, Librăria Diverta (Universităţii), apoi, seara, în Ceainăria La Port, alături de Emeric Imre, Vasile Mardare, Robert Dan Filip, Adrian Bezna şi Cătălin Ungureanu;
  • 6 martie – Bucureşti, Club Mojo, la care vor participa Ovidiu Mihăilescu, Puiu Creţu, Marius Daşcău, Adrian Bezna, Ioana Pînzariu, Cătălin Ungureanu, Constantin Neculae si Anamaria Maranda.
  • 7 martie – Sibiu, Imperium Pub, cu Adrian Bezna şi Cătălin Ungureanu;
  • 9 martie – Suceava, Librăria Cărtureşti, cu Adrian Bezna şi Cătălin Ungureanu.
Nu au fost încă stabilite datele pentru lansările de la Iaşi (Anticariatul Grumăzescu) şi Gura Humorului (Pizzeria La Bomba).

Vasile Mardare – Galbenus

Poetul Sorin Poclitaru nu este cu nimic diferit de omul Sorin Poclitaru. Amândoi stau prost cu simţul măsurii (pizza “de neam prost” acasă la Sorin, în “La Bomba”, are 1.2 kg!! iar 8 cărţi de poezii în 3 ani nu e deloc puţin), nu se formalizează prea tare indiferent de situaţie şi anturaj, trec uşor de la dragoste la parodie şi de la patriotism la satiră. Poezia lui Sorin nu te bagă în vreo transă (deşi nu de puţine ori îţi fixează un nod de lacrimi în gât), nu ascunde vreun metafizic perfid, dar are marea calitate de a-ţi spune poveşti pe care le-ai trăit odată.

Post Author: Marius Matache

4 thoughts on “Sorin Poclitaru lansează “O carte…şi jumătate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.