Concert caritabil în Silver Church

De cele mai multe ori un concert este un prilej de a asculta unul sau mai mulți artiști, de a petrece o seară alături de prieteni și de a te bucura de muzică, însă uneori concertele pot fi oportunități prin care putem ajuta persoane aflate în dificultate, așa cum este și cazul lui Andrei, un tânăr student de 19 ani care de curând a fost diagnosticat cu o boală cumplită. Pentru a-l ajuta să-și poată permite operația ce îi poate salva viața, acest caz a strâns laolaltă artiști precum Dan Teodorescu (Taxi), Cosmin Vaman, Marius Matache alături de Folk Band Imperfect (Radu Tudoroiu și Alex Nichita), Florin Chilian și Mihai Mărgineanu.

Primul care a urcat pe scenă a fost Dan Teodorescu, emoționat să se afle singur pe scenă fără trupă. Desi publicul a fost dificil întreaga seara, atenția acestuia devenind uneori misiune imposibilă, piesa Cele două cuvinte a răsunat în tot clubul. Rămânând în aceeași notă romantică, Dan a căutat-o pe “ea” în toate femeile, însă cum el este cunoscut și pentru piesele pline de umor și extreme de cotidiene, Ipohondru și Strada mea au încălzit publicul pentru ce avea să urmeze.

Un “urmaș” al lui Dan Teodorescu și mai ales un fan declarat al acestuia este Cosmin Vaman (dacă nu vă dați seama de ce, ascultați cu atenție vocea). Cea mai bună carte de vizită a sa este chiar piesa Nu sunt destul de trist să fiu folkist care poate ține ușor locul unei prezentări. A cântat despre studenție, criză și situația din țară. Nu au lipsit nici Românii au talent sau cântecul Emo pentru care a fost acompaniat de Dan Teodorescu. O lecție pentru cei care susțin că iubesc muzica este piesa Bocitorul, mai multe nu vom dezvălui. Îmi voi permite o afirmație extrem de personală prin a spune ca piesa Cele mai frumoase este poate cea mai reușită piesă a sa. Şi pentru ca seara să fie mai antrenantă, cei doi au făcut şi un duet, pe o piesă Taxi – Situaţia din ţară, pe care v-o prezentăm în clipul de mai jos.

Seara a continuat cu Marius Matache și trupa sa, Alex Nichita vioară și Radu Tudoroiu percuție care au început în forță cu Poem cu cai. O altă “carte de vizită” a serii fost Hoinar prin Piața Matache, am trecut prin Doar patru anotimpuri, în ton cu schimbările de afară. Cârciuma a fost un moment în care atât Radu, cât și Alex au avut prilejul de a se “da în spectacol“ și de a impresiona publicul. Un punct important l-a reprezentat momentul în care aceștia au cântat Amintire cu haiduci, unde tot clubul a răsunat de aplauze, iar piesa a fost cântat aproape integral de cei aflați în public.

Un recital scurt a fost cel al lui Florin Chilian, care datorită unei răceli puternice a putut cânta doar cateva piese printer care Zece, Chiar dacă și Lumi albe. Poate că mulți și-ar fi dormit mai mult însă cu siguranță Florin Chilian se va revanșa într-un viitor concert. În încheiere și poate un moment pe care mulți l-au așteptat, a urcat pe scena Mihai Mărginanu alături de trupa sa. Deși intenționau să cânte doar câteva piese, la cererea publicului, recitalul s-a prelungit. Dar orele fiind înaintate, a trebuit să ne retragem.

Totuși să nu uităm cauza pentru care am participat la acest concert. Din fericire, clubul a fost plin și sperăm că organizatorii au reușit să-i mai dea o mână de ajutor lui Andrei. Chiar dacă nu ați ajuns la acest concert fie că nu ați putut, fie că nu sunteți din București și voi îl puteți ajuta pe Andrei prin donații, atât cât se poate. Orice sumă va fi semnificativă și va conta. Mai multe detalii despre conturile unde puteți dona găsiți aici.

Sursa foto

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.