Recomandari de weekend in Bucuresti

Ce faceti in weekend? Stim ca vremea e destul de neprietenoasa, dar parca cu atat mai mult cautam motive sa ne incalzim sufleteste. Pentru acest final de saptamana avem recomandari diverse, de la dulciuri la carti, de la fotografie la muzica, sa puteti alege in voie.

Underground Acoustic Bloggers – Marius Matache si Radu Tudoriu au strans cativa bloggeri si i-au pus sa cante. Anca Duma, Andra Zaharia, Sandra Clipea, Vlad Dulea si cei doi mentionati anterior va asteapta sambata, 24 noiembrie pe peronul statiei Piata Unirii 1 si duminica, 25 noiembrie in statia Universitatii. Tot aici veti putea admira si fotografiile expozitiei TBF2 (Tabara Bloggerilor Fotografi), al carei vernisaj a avut loc pe 14 noiembrie 2012, la sediul Teatrului Masca din Bd. Uverturii. Ambele recitaluri incep la ora 12:30.

Poveste cu ingeri – La sediul Asociatie ROI (Schitu Magureanu, nr 45) se va desfasura o campanie publica de fotografie adresata copiilor, pe 24-25 noiembrie, intre orele 10-18.  Pe langa fotografii, se vor spune povesti, vor exista ateliere pentru parinti si pentru cei mici, si alte surprize. Detalii gasiti aici.

Festival National Studentesc de Teatru Absurd ”Eugene Ionesco”  Cea de-a XVIII-a editie a Festivalului aduce impreuna spectacole puse in scena de trupe din Craiova, Galati, Iasi, Timisoara si Bucuresti, cu scopul de a urmari schimbul de idei intre trupele participante si de a confirma continuitatea activitatilor teatrale practicate de amatori (dar fara amatorim) in casele de cultura ale studentilor din Romania. Spectacolele se vor desfasura la Casa de cultura a Studentilor din Bucuresti, iar intrarea este gratuita. Detalii despre program gasiti aici.

Sweet fest Amatorii de dulciuri alese sunt asteptati la Hanul lui Manuc, unde se vor putea gasi de la praline belgiene la prajituri maramuresene, de la briose la cozonaci, dar si ceaiuri, diverse sortimente de cafea prajita si macinata pe loc sau sucuri si esente naturale. Evenimentul se va desfasura de vineri, 23 noiembrie, ora 10, pana duminica, 25 noiembrie, ora 19. Intrarea este gratuita.

Hibernal de chitara: Seara de muzici in doi – Manifestarea ce a debutat in urma cu doua saptamani, si va continua pana pe 22 decembrie se defasoara in Atriumul central din noul sediu al Bibliotecii Nationale. Acorduri de chitara vor incalzi spatiul, intr-un periplu presarat cu popasuri de lectura si cultura. Pentru seara de 24 noiembrie, de la ora 19, va astepta doua recitaluri: Maxim Belciug (chitara) & Tiberiu Gogoanta (chitara) și Ana Chifu (flaut)&Radu Vâlcu (chitară). Detalii despre eveniment și programul următoarelor săptămâni găsiti aici.


Festivalul International al Teatrului de Animatie „Bucurii pentru copii. Spectacole de colectie”. – 
Intre 22 noiembrie si 1 decembrie, cea de-a 8-a editie a festivalului se va desfasura pe mai multe scene din Bucuresti ( Teatrul Tandarica, Teatrul Bulandra-Sala Toma Caragiu, Teatrul Nottara, scoala nr.3 si Spitalul Fundeni). Spectacole de teatru pentru copii si adulti vor fi jucate de trupe de profil din Romania si din strainatate (China, Austria, Bulgaria, Danemarca, Italia, Germania, Olanda, Spania), aducand impreuna sub motto-ul ”Construim poduri. Trecem granite” diferite stiluri ale  teatrului de animatie si ale teatrului vizual din lume. Programul festivalului il gasiti aici.

Indiferent de alegerile voastre pentru zilele ce urmeaza, va dorim un weekend minunat!

 

Post Author: Oana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.