Dragobertzi la Teatrul Excesior

Dragobertzi speram sa continue sa fie o traditie in cadrul Teatrului Excelsior, teatru ce a gazduit si anul acesta pentru a doua oara concertul lui Ducu Bertzi inchinat sarbatorii iubirii romanesti si nu in ultimul rand al primaverii. Cu teatrul Excelsior ne-am obisnuit deja, de la concertele lui Nicu Alifantis, lansarea albumului Creanga de Aur (Poesis) si nu in ultimul rand, lansarea albumului Hoinar prin Piata Matache al lui Marius Matache; asadar concertul lui Ducu Bertzi din 22 februarie a venit ca o revenire intr-un loc care emana profesionalism. De la aspectul elegant la sunetul impecabil gratie lui Victor Panfilov, toate elementele nu fac decat sa imbrace frumos un eveniment cultural.

Sala s-a umplut pana la refuz, ba chiar la un moment dat organizatorii s-au vazut nevoiti sa adauge scaune pentru cativa invitati suplimentari, iar curand au aparut pe scena Ducu Bertzi alaturi de Mihai Nenita. Atmosfera a fost una calda, Ducu povestind inceputurile colaborarii cu Mihai Nenita.

Au fost piese cunoscute intregului public, dar si piese cantate mai rar, apreciate insa in egala masura de cei din sala. De-a lungul timpului am reusit sa il vad pe Ducu Bertzi in numeroase concerte, fie in festivaluri, cluburi sau pe scena teatrului si de fecare data concertul a fost impecabil, dovedindu-si profesionalismul de fiecare data, ca si in cazul concertului de la teatrul Excesior.

Vioara “fermecata” a lui Mihai Nenita nu a putut rata momentul sau de glorie, iar dupa primul moment de spectacol doar al sau, publicul nu l-a putut lasa sa termine, asa ca a fost nevoie de un bis.

Ca si la Alba Iulia, Ducu Bertzi a venit insotit si de data aceasta de trupa de muzica veche No Mads (Irina si Alexa). Dupa scurtul recital de muzica medievala atat de pe taramuri romesti cat si irlandeze, fetele s-au alaturat lui Ducu Bertzi si Mihai Nenita acompaniandu-i pe piese precum M-am Indragostit Numai de Ea si Floare de Colt.

A fost o seara frumoasa, cu un public cald care a aplaudat si cantat la fiecare piesa, un concert in care a regaist piele bine cunoscute dar si piese necunoscute mie, elemente noi, totul pentru un concert reusit.

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.