Hoinar prin Piata Matache la Lehliu

 In urma cu doi ani scriam despre prejudecatile pe care le putem avea fata de micile localitati si cum toate aceste idei au fost spulberate dupa primul concert Marius Matache La Partid la Lehliu Gara (despre acea seara puteti citi aici). Asteptam cu nerabdare sa revenim pentru atmosfera frumoasa de acolo si de ce sa nu recunoastem, pentru mancarea exceptionala de La Partid. Astfel, lansarea albumului Hoinar prin Piata Matache s-a dovedit a fi un prilej ideal pentru o noua vizita la Lehliu.

Am ajuns la Lehliu dupa cateva peripetii, dar in timp sa prindem inceputul concertului. I-am gasit pe baieti infulecand cu pofta din bunatatile aduse de domnul Emil Constantinescu, ca o pregatire pentru concert.

Primii care au deschis seara au fost cativa baieti “de-ai locului”, echipati cu saxofon, chitari, voci si cover-uri simpatice. Au reusit sa amuze publicul cu trecerile de la cover-uri Timpuri Noi la Ozon, la Bon Jovi etc. Momentul lor a fost haios, ne-au impresionat momentele in care intervenea mai mult saxofonul si sunt convinsa ca, in timp, ii vom vedea in momente mult mai profesioniste.

Hoinar prin Piata Matache Lehliu

Au urmat invitatii principali ai serii, Marius Matache alaturi de FBI ( Alex Nichita si Radu Tudoroiu), deschizand concertul cu piesa care da numele albumului. Multi dintre cei prezenti stiau deja versurile pieselor si cantau alaturi de ei, iar cei carora le erau necunoscute, s-au adaptat repede si au acompaniat cu aplauze. Cel mai elocvent exemplu a fost momentul in care au cantat Colind pentru prieteni si n-a mai fost nevoie de nici un fel de repetitie pentru refrenul piesei, publicul cantand tare si clar fiecare vers. Au incantat copiii prezenti cu Pseudofabula sau Zmeul, astfel ca au fost piese pentru toate gusturile si varstele.

FBI-ul a luat o mica pauza, cat a urcat pe scena Ovidiu Mihailescu. Personal, mi-era dor de piesele lui Ovidiu, ajungand in ultimul timp sa il vad prea rar (din vina mea, caci prin concerte il puteti vedea des). Si mai rau imi pare ca n-am reusit sa raman la tot momentul lui. A povestit despre Jeni care s-a intors de la cules de capsuni, despre Rondul de noapte ajutat de Alex cu vioara si Femeia de abur si Cipilica, piese pentru care a fost acompaniat de saxofon. Din pozele aparute pe internet am vazut ca o parte din cei prezenti chiar si-au invitat partenerele la dans.

Concertul a durat pana tarziu in noapte dar a fost un spectacol reusit datorita publicului si organizarii evenimentului.Cu siguranta vor mai ajunge si mai multi folkisti La Partid cat de curand si se vor convinge ca uneori un concert acolo e, de multe ori, mai reusit decat unul la Bucuresti.

Sursa foto: Laura Matache

Post Author: Raluca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.