Ziua de Mâine 2014

O tradiție se construiește greu, mai ales când vine vorba de un eveniment cultural. Cu atât mai greu când vorbim de un festival de folk de calitate. Festivalul Ziua de Mâine 2014 reprezintă continuarea unei tradiții respectate în fiecare an de organizatori: recitaluri de calitate, promovare corespunzătoare, concurs echilibrat, evenimente adiacente alese cu grijă, săli de spectacol pline. Dacă ultimul aspect este respectat, inseamnă că pașii anteriori și-au atins scopul.

Festivalul concurs de muzică folk Ziua de Mâine 2014 va avea loc în perioada 21-23 noiembrie la Alba Iulia, în organizarea Consiliului Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi se va desfăşura  la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Regulament Ziua de Mâine 2014

Concurenții vor prezenta două piese compoziţii proprii sau în primă audiţie. Versurile pot aparţine liricii universale sau naţionale, pot fi versuri proprii sau populare. Juriul va selecta un număr de 10 concurenţi (interpreţi, grupuri folk) care vor participa la  concurs. În cazuri excepţionale organizatorul îşi rezervă dreptul de a mări sau micşora numărul de participanţi la concurs conform cu ierarhia rezultată din etapa de preselecţie.

Se pot înscrie la concurs, în calitate de interpreţi, duete, grupuri folk, cei care îndeplinesc următoarele condiţii:

 • Vârsta maximă a concurenţilor este de 35 ani, excepţie fac grupurile, unde doar unul din membri poate depăşi vârsta de 35 de ani;
 • nu au obţinut la nici o ediţie anterioară a Festivalului concurs de muzică folk „Ziua de Mâine” premiul I

Materialele transmise în vederea preselecţiei  constituie dosarul de înscriere şi nu sunt returnabile indiferent de admiterea lor în etapa finală. Piesele admise / neadmise în concurs, cât şi  înregistrările video/audio din timpul concursului vor fi supuse unor contracte de editare şi cesionare neexclusivă către organizator, în vederea producerii unui CD (material cu caracter strict promoţional).

Etapa de preselecție

Înscrierea se face pe baza Formularului de înscriere cu toate datele completate, însoţit de CV şi/sau o scurtă descriere, o fotografie reprezentativă, copia cărţii de identitate (datele personale vor fi protejate) şi de două piese în format MP3 (denumite cu numele concurentului şi numele piesei) trimise la Consiliul judeţean Alba prin email la adresa folkalba@gmail.com sau online pe siteul www.folkalba.ro. Data limită de înscriere este 7 noiembrie 2014.

După etapa de preselecţie, organizatorii vor anunţa concurenţii rămaşi în concurs, cel mai târziu până la data de 17.11.2014.

ATENȚIE: Neîndeplinirea sau îndeplinirea incompletă a cerinţelor prezentate în capitolul Etapa de preselecţie dă dreptul organizatorilor de a refuza înscrierea. Așa cum le spun colegilor mai tineri, cel mai important lucru într-o competiție este să respecți regulile.

Etapa de concurs

Interpreţii/grupurile vor interpreta în concurs cele două piese transmise pentru preselecţie. Piesele vor fi interpretate LIVE, iar durata fiecărei piese nu trebuie să depăşească 5 minute. Ordinea intrării în concurs se face prin tragere la sorţi şi nu poate fi supusă contestării.

Juriul festivalului este alcătuit din cantautori, reprezentanţi desemnaţi de partenerii media, realizatori radio-tv, ziarişti din presa muzicală, în proporţia stabilită de organizator. Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului pe un formular special, imediat după interpretarea piesei în concurs. Centralizarea rezultatelor se va face de către juriu. Deciziile finale ale juriului sunt definitive şi de necontestat.

OBLIGAŢIILE CONCURENŢILOR

 • Să respecte clauzele regulamentului festivalului;
 • Să se prezinte la concurs, dacă a trecut de etapa de preselecţie;
 • Să semneze contracte de cesionare neexclusivă a drepturilor de autor stabilite de organizator – conform Anexei nr. 2, care face parte integrantă din prezentul regulament (Pentru concurenţii minori contractele de cesiune neexclusivă a drepturilor de autor se semnează de părinte sau tutore);
 • Să semneze formularul de înscriere – Anexa nr.1, care face parte integrantă din prezentul regulament.

Orice abatere de la oricare dintre aceste obligaţii, poate duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.

OBLIGAŢIILE ORGANIZATORULUI

 • Organizează şi pune la dispoziţie sala de spectacole necesară desfăşurării concursului;
 • Asigură buna desfăşurare a preselecţiei şi imparţialitatea acesteia;
 • Acordă „Diplome de participare” pentru toţi concurenţii care intră în concurs;
 • Cei 10 concurenţi rezultaţi în urma preselecţiei vor beneficia de cazare (în camere duble) şi masă, pentru perioada 21-23 noiembrie 2014. Cheltuielile de transport vor fi suportate de fiecare concurent. Organizatorii nu asigură cazare, masă şi transport pentru părinţi şi însoţitori;
 • Pentru data de 23 noiembrie 2014, masa şi cazarea vor fi asigurate doar premianţilor participanţi la GALA LAUREAŢILOR, laureaţii având obligaţia să elibereze camerele, cel mai târziu în 24.11.2014, ora 10.00.
 • Asigură următoarele premii: Premiul I – 1500 lei, Premiul II – 1000 lei, Premiul III – 800 lei, Premiul special al Consiliului Judeţean Alba – 500 lei, Premiul de popularitate – 500 lei, Premiul Radio Reîntregirea – 300 lei, Premiul folkalba.ro – 300 lei

Premiul www.folkalba.ro se acordă prin intermediul concursului care se va desfăşura în perioada 18.11.2014 – 22.11.2014 pe site-ul festivalului. El se va acorda melodiei care va întruni cele mai multe voturi din partea publicului. Piesele care au fost selectate în urma preselecţiei pot fi ascultate on line şi votate până în data de 22 noiembrie, ora 15.00.

Câştigătorul “Premiul I al festivalului-concurs de muzică folk “Ziua de Mâine” va deschide Gala recitalurilor din prima zi a ediţiei a XI-a.

Regulamentul integral este disponibil pe site-ul festivalului. Detalii suplimentare la tel. 0258 813 380, int.7013 sau 0735 406 441

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Ziua de Mâine 2014

  […] aici încolo, juriul va selecta 10 concurenţi care vor participa la festivalul-concurs propriu-zis, iar noi nu vom avea altă treabă decât să participăm şi să […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.