Cea mai bună piesă folk 2015

M-am gândit să postez și cele trei propuneri ale noastre pentru categoria Cea mai bună piesă folk 2015 din cadrul Premiilor ForeverFolk 2015. Alese de mine (apropo, am constatat că de când fac nominalizările de unul singur, nu mai primesc întrebările tradiționale “de ce X? de ce nu y?”), deci subiectivitatea este maximă.

1. Zoia Alecu – Să ierți

Zoia Alecu nu cred că mai are nevoie de nici o prezentare. Să ierți e piesa care dă titlul albumului apărut în 2015 (ați putut citi despre el aici) și este în mod cert piesa care a prins cel mai mult (prin comparație, albumul lui Adrian Berinde nu a avut promovată o piesă-locomotivă).

2. Fără Zahăr – D’la munte

Dacă ar fi fost să aleg după valoarea muzicală exclusiv, probabil i-aș fi nominalizat pe băieții de la Fără Zahăr cu piesa Mâinile sus, apărută și ea în 2015. Dacă aș fi gândit doar cu sufletul, i-aș fi nominalizat doar pentru că sunt din Dorohoi și știam ce e Dealul Polonic. M-au convins însă definitiv cele mai mult de 200.000 de vizualizări ale acestei glume reușite, cum spunea Bobi Dumitraș pe contul său de facebook.

3. Cosmin Vaman, Alexandra Andrei&Trupa SPAM – Cele mai frumoase

Beneficiind de faptul că e un album de debut, așteptat de fanii lor și de fanii de folk de ceva vreme, mai multe din piesele de pe Drumul puteau fi nominalizate sau considerate piesa-locomotivă. Am ales Cele mai frumoase – o piesă sensibilă, care a beneficiat și videoclip, unul bine primit de public.

Vă reamintim că puteți vota Cea mai bună piesă folk până pe 4 februarie accesând linkul acesta. Noi vă invităm să votați toate cele 3 categorii deschise votului public.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Cea mai bună piesă folk 2015

    COMAN EMILIA

    (1 February 2016 - 14:25)

    zoia alecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.