Câștigătorii Premiilor ForeverFolk 2020

Premiile ForeverFolk 2020

Intrăm brusc în subiect, câștigătorii Premiilor ForeverFolk 2020 sunt:

  1. Artistul anului 2020: Fără Zahăr
  2. Cel mai bun album folk: Fără ZahărComedie amăruie
  3. Cea mai bună piesă folk: Fără ZahărNu deschid
  4. Premiul “Liviu Nechita” pentru cel mai bun tânăr artist: Paul Tihan
  5. Evenimentul folk al anului 2020: Live Music Summer Camp Brezoi 2020

Paul Tihan a lansat în 2020 albumul Culorile tale, ceea ce a reprezentat de departe cea mai bună performanță a unui tânăr artist, astfel că premiul a fost dincolo de orice dubiu, de aceea nu au existat alte nominalizări. Vă mai spun două nume pe care vă invit să le urmăriți: Matei Vasilescu și Ambra Chinie. Matei are două piese pe albumul colectiv POE3 – note lângă note, este un instrumentist polivalent (chitară, țambal, cobză, mandolină, bas le știu eu) și cu experiența scenelor mari la o vârstă fragedă (cântă frecvent alături de Subcarpați, unul din cele mai importante proiecte din muzica românească). Ambra Chinie e mai la început de drum, are o voce foarte bună, aștept piese proprii și prezențe live (online măcar).

Au fost puține evenimente în 2020 și pe lista scurtă au ajuns trei, cumva toate serii de evenimente, de fapt – Live Music Summer Camp Brezoi 2020, seria de concerte de la Gura Humorului, încheiată cu Târgul Național de Folk 2020 și seria de concerte de la Satul Banului, încheiată cu festivalul Printre Măguri 2020. Cu toate acestea, evenimentele de la Brezoi au fost în mod evident cele cu numărul de artiști cel mai mare, cel mai mare impact de public și cele mai vizibile, de aceea i-am văzut câștigătorii acestei categorii.

Unde participă Fără Zahăr, competiția devine brusc inegală, cum ar spune Bobi Dumitraș, ei și PSD ce au mașina de vot atât de eficientă! Realitatea este că mie personal mi-ar fi imposibil să aleg între ei și Alexandru Andrieș, așa că am dat cuvântul publicului. Și e normal ca un artist din tânăra generație să aibă o comunitate mai activă pe online, iar Fără Zahăr au una dintre cele mai active și mai implicate comunități de fani. Eu vă recomand însă ambele albume din competiție, dar și cele trei piese din competiție (Alina Manole a fost cea care a “spart” monotonia Andrieș – Fără Zahăr a celor trei categorii).

Mulțumiri partenerului nostru Jameson România, mulțumiri tuturor celor care au votat și vă recomandăm să vă susțineți artiștii favoriți cu toată puterea, mai ales în această perioadă.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Câștigătorii Premiilor ForeverFolk 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.