A 2-a ediție a Festivalului Nord Est Folk la Dorohoi

Muzica folk tinde să devină o constantă în nordul ţării, pentru că am primit informaţii despre primul festival folk al anului. În perioada 5-6 mai 2012, are loc la Dorohoi cea de a 2-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk Nord-Est Folk. Festivalul este structurat în două categorii – individual şi grup – şi se întinde pe durata a două zile, după cum urmează:

 • Ziua I, „Concurs “, sâmbătă, 5 mai 2012, începând cu ora 17.00;
 • Ziua II-a, „Gala Laureaţilor”, duminică, 6 mai 2012, începând cu ora 17.00.

Condiţii de participare

Festivalului Naţional de Muzică Folk Nord-Est Folk se adresează tuturor iubitorilor de muzică folk cu calităţi interpretative (şi componistice), cu vârsta minimă de 10 aniNu pot participa în concurs cei care în anii precedenţi au obţinut Premiul I. În vederea participării, cei interesati vor trimite, până la data de 26 aprilie 2012, pe adresa de e-mail: nord.est.folk@gmail.com, urmatoarele:

 • Fişa de înscriere corespunzătoare secţiunii alese – Formulare de inscriere – individualgrup;
 • 2 piese propuse pentru concurs – compoziţii proprii (format mp3, pe e-mail, la adresa specificată mai sus);
 • Copie după certificatul de naştere sau cartea de identitate.

Informaţii suplimentare pot fi furnizate, prin telefon, la numerele 0744.776090 (Liviu Ciulei) sau 0745.150567 (Paul-Ciprian Mihai) sau la adresa de e-mail: nord.est.folk@gmail.com. Pe baza materialului audio primit, un juriu va face preselecţia concurentilor. Concurenţilor admişi li se va comunica telefonic rezultatul preselecţiei, până la data de 28 aprilie 2012.

Prezenţa concurenţilor confirmaţi se va face în ziua de 5 mai 2012, cel târziu ora 12.00 la Dorohoi, la Clubul Copiilor, strada Grigore Ghica nr 49. Tuturor concurenţilor li se vor asigura condiţii de masă pentru zilele de festival şi cazare. Concurenţii îşi suportă cheltuielile de transport.

Juriul şi premiile festivalului

Juriul are în componenţa sa personalităti ale muzicii de gen. Deciziile juriului sunt inatacabile. Juriul preselecţiei se va afla sub directa coordonare a Preşedintelui juriului de concurs. Clasamentele finale sunt confidenţiale şi vor fi făcute publice numai pe scena Galei laureaţilor. Laureaţii care nu vor fi prezenţi la Gala de decernare a premiilor vor fi descalificaţi.

Pe baza jurizării, vor fi atribuite la fiecare categorie de vârstă Premiile I, II, III şi menţiuni. Valoarea premiilor este cea efectivă, care rezultă după aplicarea coeficientului de impozitare. Pot apărea de asemenea premii din partea sponsorilor festivalului. Premiile vor fi înmânate de către membrii juriului, în prezenţa organizatorilor, în cadrul unei festivităţi care va fi urmată de o Gală a Laureaţilor şi separat de recitaluri extraordinare susţinute de invitaţi. Fiecare participant în concurs va primi o diplomă de participare. Valorile premiilor sunt următoarele:

Secţiunea grup

 • Premiul I – 1000 lei;
 • Premiul II – 800 lei;
 • Premiul III – 600 lei;
 • 3 Menţiuni a câte 300 lei fiecare.

Secţiunea Individual

 • Premiul I – 800 lei;
 • Premiul II – 600 lei;
 • Premiul III – 400 lei;
 • 3 Menţiuni a câte 200 lei fiecare.

Post Author: Marius Matache

1 thought on “A 2-a ediție a Festivalului Nord Est Folk la Dorohoi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.