KINOdiseea – Festival Internațional de Film dedicat copiilor

Aflat la cea de-a IV-a ediție, singurul festival internațional de film din România dedicat copiilor – KINOdiseea – se va desfășura în acest an în perioada 16-21 noiembrie. Faptul că de la prima ediție și până acum Festivalul a fost în continuă creștere este dovedit de prezența KINOdiseea ca membru al ECFA (Asociația Europeană a Filmului pentru Copii), dar și parteneriatele cu unele dintre cele mai imporatante festivaluri de film pentru copii din Europa (Zlin International Youth Film Festival – Cehia, Kristiansand Film Festival – Norvegia și Ale Kino! Film Festival – Polonia).

Festivalul se adresează copiilor și adolecentilor, dar și famiilor în căutare de evenimente culturale de calitate, având drept scop declarat ca prin evenimentele realizate în cadrul sau să-l apropie pe cel mic de film, dar mai ales de ceea ce însemna el, prin prezentarea producții cinematografice de înaltă calitate, dar și prin diverse ateliere.

În aceea ce privește filmele, aceste sunt grupate în două categorii. Pe de o parte sunt filmele clasice Disney, unde selecția de acest an s-a oprit asupra : The Lion King, Finding Nemo, Mary Poppins, Beauty and the Beast, The Jungle Book, Alladin. Pe de altă parte, sunt o serie de filme produse în 2012. Zarafa (Franța/Belgia) este povestea adevărată a primei girafe a Franței și a călătoriei sale pline de peripeții, cu balonul, din Egipt la grădină zoologică din Paris. Isdraken (Dragonul de gheață – Suedia) este aventura căutării unui nou cămin, în care Mik, un băiat de 11 ani, descoperă balenele, își face prieteni neobișnuiți, se îndrăgostește pentru prima dată și pornește într-o nouă călătorie pe un dragon de gheață. Gattu (India) este o demonstrație pe înțelesul celor mici că visele se pot îndeplini atunci când dorința de a face acest lucru este puternică. Alte filme care va invită să le descoperiți sunt : Jean de la lune (Jean, băiatul lunii– Franța/Germania) ; Modry Tygr (Tigrul albastru – Cehia) ; Kauwboy (Micul corb – Olanda) ; Tony 10 (Olanda/Germania) ; Lotte și misterul pietrei lunii (Estonia/Letonia) ; Kurt se răzbună (Norvegia). 

Filmele vor rula la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Sala Evira Popescu, iar programul complet îl găsiți aici.

 De asemenea, în cadrul festivalului se vor desfășura o serie de ateliere de creație. Accesul în cadrul acestora este gratuit, în limita locurilor disponibile, iar pe site-ul festivalului găsiți toate informațiile necesare pentru a face rezervări. Dintre atelierele organizate: Atelier de actorie (trainer Bogdan Dumitrescu), Atelier de scenografie (trainer Nicolae Copăceanu), atelier aplicat pentru micii actori (trainer Oana Dobra), reciclare creativă (trainer Carmen Moraru) sau make-up film (trainer Monica Zăinescu).

KINOdiseea este un eveniment organizat de Asociația Culturală Metropolis. Detalii despre bilete, program, filme și evenimente găsiți pe site-ul dedicat :www.kinodiseea.ro

Post Author: Oana

1 thought on “KINOdiseea – Festival Internațional de Film dedicat copiilor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.