Festivalul Filmului Francez

Saptamana acesta se desfasoara Festivalul Filmului Francez. Astfel, intre 6-10 decembrie, puteti vedea o parte din filmele produse de catre cinematografia franceza ce cuprinde, pe langa filmele de fictiune si scurt metraje, filme de animatie, documentare, filme de arta.

Sectiunea Marele Ecran va incerca sa ilustreze aceasta diversitate privilegiind în special publicul tanar, prin prezentarea unor filme precum Etre et avoir de Nicolas Philibert sau Deus Ex Machina de Vincent Mayrand.

Formidabil este sectiunea destinata filmului francez in general, in care patru jurnalisti romani, Irina Margareta Nistor, Alex Leo Serban, Mihai Chirilov si Magda Mihailescu, critici de cinema recunoscuti, au ales si vor prezenta in fata publicului un film francez recent care i-a impresionat.

Cat despre sectiunea Avant premiere ea cuprinde sapte filme care au fost lansate în Franta dupa ultimul festival de la Cannes si care vor rula, in curand, pe ecranele romanesti. Dintre acestea o mentiune speciala merita filmele Je vous trouve très beau de Isabelle Mergault cu Medeea Marinescu, Selon Charlie de si cu Nicole Garcia, Quelques jours en septembre de Santiago Amigorena cu Juliette Binoche si nu in ultimul rand Les fauteuils d’orchestre de Danielle Thomson cu Cécile de France si Armand Dupontel, film care va reprezenta Franta la urmatoarele Premii Oscar.

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.