Ce se mai intampla la Pariu Pe Prietenie – locul de intalnire a artelor

Despre serile Pariu Pe Prietenie (PPP) noi am mai vorbit pe www.ForeverFolk.com (click aici pentru a afla despre inceputurile PPP). Sunt seri in care isi dau mana muzica (in general folk, dar nu de putine ori avem de a face cu rock-ul, muzica clasica sau chiar blues si jazz), literatura (poezie, proza, epigrama etc.) si teatrul.

Pe 21 februarie, PPP a avut o componenta puternica de muzica folk si, un fapt foarte important, a adus pe scena de la Club Mojo o serie de artisti mai greu de vazut cantand in Bucuresti: Paul Arva, Lucian Darie, Adrian Bezna si Viorel Gheorghiu.

Despre Adi Bezna poate nu ati auzit foarte multe. Dar ce va pot spune despre el e ca e in primul rand un folkist ce canta cu inima, dincolo de vocea sa puternica si piesele sale cu lipici la public.

Aparitia lui Paul Arva in circuitul festivalurilor de muzica folk a coincis cu aparitia www.ForeverFolk.com pe segmentul online media, astfel ca numeroasele premii pe care el le-a castigat in 2008 au fost evidentiate in recenziile festivalurilor realizate de noi in anul respectiv. Lucian Darie este un artist care poate canta aproape orice gen de muzica – folk, rock, R&B, pop sau blues, de altfel el fiind prezent si in festivaluri de alt gen decat cele de muzica folk. Si asta a demonstrat-o (daca era cazul) si la PPP. Dupa ce au cantat impreuna piese proprii ca Iubeste-ma, Miss America, Minte-ma sau cateva de la Dinu OlarasuSuna-ma noaptea (unde s-a primit o muzicuta de ajutor si de la Stefan Tivodar) sau Targa, Lucian a trecut la “greutati” precum Change the world (Eric Clapton) sau I’ll make love to you (Boyz II Men), dar a cantat si o prelucrare personala a cantecului popular Tudorito (pe care o puteti vedea intr-o versiune disponibila de la emisiunea “Taverna” de la TVR).

Dupa bis-uri si ropote de aplauze, au urcat pe scena si Fox Studis, pentru o Poveste, un Ceas greu si au incheiat cu piesa nascuta “La Suceava, In Cetate” si care pare sa devina imnul PPP – Laolalta.

Nu au lipsit din PPP nici momentul teatrului InDart sau lecturile de poezie, intermezzo-uri intre recitalurile unor oameni pe care sincer mi i-as dori mai des pe scenele din Bucuresti.

Mai jos puteti viziona o galerie foto de la eveniment.

[nggallery id=61]

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.