3 ani de Green Tea si o seara de folk

foto pagina 1: www.simonastanescu.ro

Ceainaria Green Tea, unul din putinele locuri din Bucuresti unde ca nefumator te poti bucura de lipsa fumului, de un ceai cu arome deosebite, desi te pierzi in zecile de sortimente din meniu, unde pana si biscutii au arome exotice, a aniversat trei ani de existenta pe data de 14 aprilie. Si cum o aniversarea celor care au pus baza ceainariei Green Tea nu poate trece neobservata, am putut sarbatori alaturi de ei printr-un concert de muzica folk, ai carui protagonisti au fost Puiu Cretu si Marius Matache, carora li s-au alaturat Andreea de la Lemn Dulce, Alex Nichita si Radu Tudoroiu.

Desi ceainaria se afla intr-o fosta casa, iar dimensiunile nu permit un public prea numeros cum si rezervarile s-au dovedit a fi o provocare, atmosfera create a fost cea dorita. Un concert intim, cu public ales si receptiv la tot ce li se oferea.

Seara a fost deschisa de Puiu Cretu si Andreea, acompaniati la vioara de Alex Nichita prin piesele “Eu va astept”, “Puterea sa alegi”, “Lied” si nu numai. Pentru ca tot urmeaza concertul lui Bob Dylan in Romania, Puiu Cretu si Andreea ne-au cantat “Blowin’ in the wind”. Prima parte a recitalului acestora s-a incheiat prin piesele “Dragoste in fan” si “Pana nu se-ntuneca”.

Pentru ca F.B.I. sau Folk Band Imperfect este mereu intr-o alta formula, de data aceasta Marius Matache a fost insotit de Radu Tudoroiu si Alex Nichita. Dupa un inceput alert cu piesa “Poem cu cai” au urmat si suprizele. Unul din cover-urile serii, “Father and son” a lui Cat Stevens, l-a avut de asemenea pe Radu intr-un alt rol si acela de “vocea a doua” in Folk Band Imperfect.

Revenind la normalitate, sau poate un curs anormal al anotimpurilor, a continuat cu “Toamna”, “Marea”, “Carciuma” ( desi ne aflam intr-o ceainarie, sau o “carciuma cu ceaiuri”), “Ar fi”, nelipsitul “Colind pentru prieteni”, iar pentru momentul umoristic am avut-o invitat special pe “Olguta Gelofila” a lui Daniel Iancu.

Seara nu se putea termina aici, asadar am contiuat nu cea de-a doua parte a recitalului lui Puiu Cretu prin “Se duc iubirile”, piesa lui Dan Chebac “Caii liberi”, “Amintire cu haiduci” si cum nu se putea mai potrivit, ne-a cantat “La un ceai”.

Finalul l-a constituit piesa lui Ovidiu Mihailescu, “Tanar si liber”, ca un indemn pentru toti cei prezenti in Green Tea, si unul din hit-urile folkului romanesc, “Balada pentru Daniela”.

Seara din Green Tea a fost cu atat mai speciala in care “pretextul” nu l-a reprezentat doar concertul de folk cat si aniversarea celor 3 ani de activitate. Asa cum toti cei prezenti le-au urat un calduros “La multi ani”, asa si echipa ForeverFolk le doreste cati mai multi ani si cat mai multe sortimente de ceaiuri.

Post Author: Raluca

3 thoughts on “3 ani de Green Tea si o seara de folk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.