Debutul serilor de folk din Buzau

Se intampla de multe ori ca ForeverFolk sa nu poata fi prezent fizic la toate evenimentele din tara, desi de multe ori, in calitate de parteneri media, suntem. Dar lucrurile se simplifica atunci cand exista oameni dornici de a promova concerte si seri de folk si care isi incearca astfel calitatile “jurnalistice” prin simple colaborari. Asa s-a intamplat si cu deschiderea lantului de concerte folk din Buzau unde prin intermediul unei vechi prietene a ForeverFolkului va putem relata cum s-a desfasurat seara.

Joi, 23 Sept a debutat in Buzau proiectul seri folk cu tot cu emotiile unui nou inceput. Peste o suta de impatimiti ai folkului au venit in T’essence Pub la intalnirea cu Eugen Avram, Adi Bezna si buzoianul Nicu Zota. A fost un public numeros si extrem de variat. Cu o simpla privire in jurul meselor puteai observa fani ai folkului din generatii diferite dar cu un apetit pentru folk la fel de mare.

Seara a fost deschisa de Nicu Zota prin “Cantec pentru ea”, continuand in aceeasi nota romantica, caracteristica pieselor lui Nicu, prin ”Iubirea de’alta data” si ”Alte clipe traite, alt epilog”.

Imediat ce atmosfera a fost incalzita de Nicu Zota, microfonul a trecut apoi la Adi Bezna, care a preferat nu cante pe scena ci langa ea, foarte aproape de public. Acesta a reusit sa dezmorteasca audienta cu piese precum “Cu lupii laolata”, ”Daca mai crezi in mine”, ”Cu caciulile pe frunte”si “Om bun”.

Avand in vedere ca Buzaul e judetul de unde a plecat unul din liderii generatiei folk a anilor ’70 precum si faptul ca pe 21 Septembrie ar fi implinit 58 de ani, n-au putut lipsi piesele lui Vali Sterian. Tot clubul a cantat “Amintiri cu haiduci” ,”Cantec de oameni”,”Ploaia”.

Pe scena a urcat apoi, ultimul invitat al serii, Eugen Avram, nelipsind piesele precum ”Mi-e dor de tine”,”Te-as intelege din priviri”, ca apoi intr-o nota mai vesela sa incheie cu ”Hai noroc”. Si daca tot a fost o seara intre prieteni mai noi si mai vechi, acesta a fost asistat de chitara lui Adi Bezna si pe alocuri de Nicu.

Concertul s-a incheiat tarziu dupa miezul noptii cand cei trei au fost lasati cu greu sa se retraga dupa ora 2, dar nu inainte ca o posibila tanara speranta a folkului buzoian sa ia chitara si sa cante impreuna cu fiica lui Zota si cu cei prezenti in sala, Rapa.

Acesta insa a fost doar inceputul. Se anunta multe noi aventuri muzicale in T’essence Pub si ca sa va starnim mai mult interesul, va anuntam ca urmatorii la rand sunt Emeric Imre si Ovidiu Scridon, pe data de 21 octombrie.

Pentru ForeverFolk,

Gabriela Oprea.

foto: MetroCity

Post Author: Raluca

5 thoughts on “Debutul serilor de folk din Buzau

  Mihai Baboi

  (28 September 2010 - 12:13)

  Ma bucur sa vad miscarea asta in Buzau. Inca n-am ajuns la un concert de genul asta, dar cat de curand…

  […] This post was mentioned on Twitter by Marius Matache, ForeverFolk. ForeverFolk said: Debut cu dreptul al serilor de folk din #Buzau http://bit.ly/aSGk2j […]

  mihaela

  (29 September 2010 - 16:02)

  ma bucur ca intr-un oras asa mic se fac si concerte de acest gen.bravo voua si apropo tapinarii cand vin??

  Marius

  (29 September 2010 - 18:06)

  @Mihaela Tapinarii vin la Buzau probabil pe 4 noiembrie

  Gabi

  (30 September 2010 - 01:30)

  Tapinarii pe 4 Noiembrie…cu Make

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.