Folk fara prejudecati (Ep. 2): Marius Matache&FBI "La Barba Neagra" Vama Veche

Dupa succesul serii de la Lehliu Gara (despre care puteti citi aici), am pornit dupa miezul noptii spre o noua destinatie, Vama Veche si  spre un nou concert Marius Matache (Make) si Folk Band Imperfect (Radu Tudoroiu si Alex Nichita).

Intr-un weekend in care s-au anuntat ploi si temperaturi scazute menite sa sperie turistii, am gasit o Vama insorita, insa putin cam pustie. Concertul avea sa se desfasoare intr-o locatie departe de asteptarile noastre, diferita de terasele tipice din Vama Veche. La Barba Neagra, desi se afla langa “Piratii” Vamii, este o terasa eleganta, spatioasa, cu scena si sunet impecabil. Nu mai spunem de organizatorii serii, care de asemenea ne-au asteptat si primit aproape cu “covorul rosu”. De altfel, puteai gasi cate un afis sau un flyer ce anunta concertul oriunde intorceai privirea, iar la intrarea in terasa trona un poster caruia dupa concert i-au fost adaugate autografele artistilor.

Seara se anunta linistita si nu foarte aglomerata, insa Make si F.B.I-ul au

ademenit rapid publicul. Inca de la jumatatea concertului, locurile libere din terasa au inceput sa se imputineze si sa fie inlocuite de un public dornic de muzica. Pentru ca publicul a fost dornic de multa muzica, le-au oferit atat piesele proprii cum ar fi Colind pentru prieteni, Poem cu cai si multe altele, dar si cover-uri din cele mai variate. Si daca vorbeam de cover-uri variate, concertul s-a sfarsit cu un amestec de 10 mineri din Petrosani, Phoenix si Amintire cu haiduci.

Concertul a avut succes si in randul trecatorilor. Uitandu-ne jos pe aleea ce ducea spre plaja, 2 tineri ascultau si fredonau stand, foarte relaxati, pe bordura.

A fost o placere sa descopar locuri si oameni primitori care desfiintau orice prejudecati ar fi putut starni. De la folk-ul din pizzeria La Partid din Lehliu Gara, la terasa eleganta La Barba Neagra din Vama Veche, am plecat cu gandul ca asa ar trebui sa se intample si in cluburile bucurestene sau nu numai, obisnuite deja cu nume grele ale folk-ului. Pana atunci, cu siguranta vom mai auzi si scrie de aceste doua locatii.

Din Vama Veche, pentru ForeverFolk,
Raluca Chirculescu
zp8497586rq

Post Author: Raluca