Corespondenta din Delta Lunara

Serile de folk din Club 100 Crossroads (programul lor detaliat il gasiti aici) i-au avut ca invitati pe Raul Carstea si Constantin Neculae. Doi folkisti cu state vechi in breasla, dar prea putin cunoscuti in afara fanilor genului.

Cei doi canta impreuna de (atentie!) 22 de ani, iar acest lucru se vede cu varf si indesat in concert. Ei formeaza un duo foarte bine sudat, completandu-se foarte bine atat vocal, cat si instrumental. Raul Carstea este vocea principala si chitara armonie, dar si “creierul” pieselor (cel care a compus majoritatea covarsitoare a pieselor, el realizand si textele unora din piese), in timp ce lui Constantin Neculae in revin vocile aditionale si solisticile de chitara ce dau contur liniei muzicale alese de Raul.

Clasicii poeziei romanesti se regasesc in multe din piesele cantate de Raul si Lae (asa cum il cunosc prietenii) in concerte, ceea ce am putut asculta si in concertul din geroasa seara de februarie 2010: Adrian Paunescu (Delta Lunara, Regasire, Salvarea, Vedere din Salzburg, Portret cetos), Constanta Buzea (Acolo unde cred ca esti, Cai in genunchi), Ion Minulescu (Triptic banal) sau Virgil Carianopol (Amintire). Dar la concertul din Crossroads am apreciat si piese ca Viziune (Corneliu Antoniu), In semne albe (Ion Tobosaru), sau Zi de logodna (pe versuri de Raul Carstea).

Modulatiile de game minora – majora si viceversa, vocea calda a lui Raul Carstea si solisticile rafinate ale lui Constantin Neculae, povestea “atasata” fiecarei piese, amintirile amuzante din anii de concerte impreuna, dialgoul continuu al celor doi, muzical sau verbal (intre piese) sunt argumente pentru cei care nu i-au descoperit pana acum pe cei doi sa merga sa ii vada “la lucru” la unul din concertele lor.

Si daca tinem cont de hibernalul decor ce acopera Bucurestiul si ca locatia de concert este centrul istoric al capitalei, folkul clasic al celor doi menestreli a venit ca o completare fireasca a tabloului unui oras in care continua sa se cante si sa se creeze muzica de calitate.

Raul Carstea si Constantin Neculae au fost invitati la rubrica clipul zilei – click aici pentru a vedea clipul

Mai jos puteti vedea o galerie foto de la eveniment

[nggallery id=56]

Post Author: Marius Matache

1 thought on “Corespondenta din Delta Lunara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.