Folk “de fete” pe trecerea de pietoni

La Crossroads se canta pe trecerea de pietoni. Si nu, nu e o gluma, este vorba de zebra existenta pe podeaua clubului unde aseara ne-au incantat Iulia Gusatu si Maria Magdalena Danaila, dar si cateva aparitii speciale cu ar fi Catalina Beta, Alina Manole, Marius Matache sau Stefan Tivodar.

Cel de-al treilea eveniment marca ForeverFolk din 100 Crossroads ne-a adus-o in deschidere pe Iulia Gusatu, o galateanca proaspat mutata in Bucuresti cu voce clara si calda. Ea ne-a povestit despre “Gand” si despre cum e in “Camera cealalta”. Fata cu “Gandacul” (e vorba despre Catalina si despre piesa aia in care toate fetele vad un mod frumos de a fi iubite prin “Ia-o de mana, citeste-ti in stele, minte-o ca e cea mai frumoasa”), a fost si ea pe scena alaturi de Iulia. Am mai ascultat piesa care cred ca a consacrat-o oarecum pe Iulia, “Buna dimineata, mama”, dar si piese cunoscute precum “Ploaia asta nebuna” (cu Stefan Tivodar) si “Mai ramai putin” (cu Marius Matache sau Make).

Maria Magdalena Danaila ne-a cantat despre “Ce surpriza” poti avea cand “Ochii ti-au ramas de copil”. Ne-a mai povestit despre “Gutuia” de la geam, a trecut prin cateva coveruri in engleza care au adus un zambet larg pe fata publicului. Si asa am cantat de dragoste pe acorduri de “Living without you”, “Runaway” sau “First cut is the deepest”.

Si dupa o scurta pauza in care ne-am alimentat fiecare cu ape, sucuri, beri, in functie de preferinte, oamenii serii au coborat la propriu pe trecerea de pietoni, si a urmat o parte speciala a concetului, cu formule inedite de cantat. Maria, Iulia si Catalina ne-au mai bucurat putin, acompaniate de Stefan Tivodar, o formula care a fost apreciata de public, si care i-a bucurat si pe artisti. Iar surpriza serii pentru toti a fost Alina Manole, care ne-a cantat putin despre “Cutia Pandorei” in care se inchid fotografii “aparent definitiv”, ne-a condimentat seara cu declaratii de “Te iubesc atat de…” si cu remarci despre “Casatoria in stil italian”. Mai mult, ne-a cantat cele doua piese de suflet: “Niciodata inger” si “Luna patrata”, iar la final ne-a spus despre “Prietenul invizibil” si despre “Duel cu un greiere”.

Seara a fost incheiata de Magda Maria Danaila, o voce care ne-a dus un pic dinspre folk si spre blues, o voce aparte. Condimentul serii au fost cateva serii de mini-pene de curent, care lasau artistii pentru aproximativ 30 de secunde la rece pentru ca apoi sa ii reauzim amplificati. Si legat de amplificare, saptamana aceasta sunetul a fost de nota 10, si nu pot decat sa sper ca asa va fi si de acum inainte.
Seara s-a incheiat cand deja era trecut de miezul noptii, nici unul dintre artistii prezenti nu a fugit pe trepte precum Cenusareasa la 12,  iar sentimenul cu care am plecat de acolo a fost unul de plin muzical. Plin cu frumos.

Pentru ForeverFolk,
Oana

Post Author: Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.