Seri de poveste in club Mojo

Aparitia unei noi seri de folk in Bucuresti devine deja un eveniment obisnuit si astfel iubitorii folkului din Bucuresti au de unde alege, dar iata ca si e-Folk isi continua povestea dupa o absenta din lumea serilor de folk.

Asa cum au sustinut, “unii fac seri bune, altii impecabile, iar noi vom incerca sa deschidem seri de poveste”, prima poveste i-a avut ca protagonisti pe Eugen Avram si ai lui prieteni, respectiv Ovidiu Mihailescu, Puiu Cretu si Dan Caramihai. Datorita unui spatiu mai restrans, caci in mare parte clubul a fost ocupat de petrecaretii scotieni veniti in Bucuresti sa-si sustina echipa de fotbal, concertul s-a tinut mai intre prieteni, creandu-se o atmosfera intima si vesela, in care eroii povestii s-au inarmat cu chef de cantat si au reusit sa transmita bucuria tuturor celor din public chiar si vizitatorilor straini.

Probele de sunet s-au transformat usor usor in concertul propriu zis, deoarece s-au cantat piese integrale, spre exemplu, Eugen Avram s-a incalzit “indiferent” de ce-ar spune lumea caci el ne “intelege din priviri”. Am avut parte si de o surpriza, prin cele doua fete ce alcatuiesc grupul Domino, un grup aflat la inceput de drum, cu emotii, cu mici dificultati dar cu vointa de a reusi.

Cum niste buni prieteni nu pot canta decat impreuna, asa si Ovidiu Mihailescu, Puiu Cretu si Dan Caramihai au inceput show-ul cu Balada pentru Daniela animand inca de la inceput publicul, si apoi invitandu-l la Strans de fan. Pentru a ne tine mereu in priza, fiecare a urcat pe scena pe rand cantand cate doua piese. Asa si Dan Caramihai ne-a incantat auzul cu piesa Intelegere si prin muzica armineasca de care noua ne-a fost dor.

In acelasi stil vesel, Ovidiu ne-a readus-o pe Lili si am putut privi cu incantare cum un grup mic de microbisti scotieni aplauda si incerca sa cante desi nu ne puteau intelege. E placut sa vezi cum muzica ajunge in sufletul oamenilor chiar si fara a intelege versurile, insa atat ForeverFolk cat si e-Folk a avut grija sa ii lamureasca de semnificatia versurilor si iata ca folkul romanesc are acum fani in randul scotienilor.

Eugen Avram a revenit cu un Cantec pentru tine, Mi-e dor de tine, Hai noroc, piesa in timpul careia am putut vedea pahare ridicate in aer, ni l-a readus in gand pe Vali Sterian prin Regasire si Cadoul visat. A urmat pe scena Puiu Cretu si am cantat alaturi de el Se duc iubirile si a reusit sa ne puna pe ganduri prin Despartire in flori, cum o piesa cu un mesaj trist poate fi cantata intr-un stil vesel. Desi ne aflam in luna noiembrie a fost o Noapte de decembrie.

Deoarece Dan Caramihai ne incitase numai putin prin piesele armanesti, a urcat pe scena pentru a ne darui trei piese printre care Musata armana si un cantec de leagan.

Anuntul serii a fost ca “Jeni s-a-ntors de la cules capsuni” cu tot cu “Cipilica” lui Ovidiu si o alta surpriza a fost “Cowboy-ul Nelu de la DNA”. S-a cantat o piesa cu 2 variante (Am pneumonie si respectiv Ochi de ciocolata, ambele Alexandru Andries), “am ucis” pentru a mia oara “o vrabie” asa cum a sustinut Eugen Avram, si cum “nicio seara fara Baniciu” s-a continuat cu piese precum Daca ai ghici, Tiganiada sau Mugur de fluier.

Anuntand in avanpremiera concertul de saptamana viitoare, a urcat pt scurt timp si Catalina Beta pentru o parte din Songbird sau Amanta, dar asa cum am spus, Catalina va canta in club Mojo pe 10 noiembrie alaturi de Grupul Cantos si Ovidiu Scridon.

Seara nu se putea incheia fara un bis si am avut parte de un bis de exceptie prin cover-uri Poesis, Phoenix si cate si mai cate.

Au reusit intr-adevar o seara de poveste, au reusit sa smulga microbistii scotieni facandu-i sa renunte macar putin la petrecerea lor pentru a asculta folk. Asteptam deci saptamanal noi seri de poveste.

Pentru ForeverFolk,
Raluca

Post Author: Raluca

4 thoughts on “Seri de poveste in club Mojo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.