Constat ca pe fondul numarului mare de albume de muzica folk aparute in ultima vreme, fie ca a fost vorba de artisti consacrati (Vasile Seicaru, Ducu Bertzi etc.) sau de artisti in plina ascensiune (Alina Manole, grupul UNDE, grupul Plus Noi etc.), exista unii cantautori apartinand genului care se intorc la radacinile muzicii folk chiar si in variantele de studio si ma refer aici la interpretarea eminamente acustica, voce si chitara.
Astfel, dupa grupul Plus Noi si ale lor Cantece crude, astazi va prezentam albumul Elegie, ce ii apartine lui Cristi Corcioveanu, “proful de fizica din Tecuci”, pe care l-ati putut asculta si viziona pe ForeverFolk cu cateva clipuri de la Tabara Nationala de Muzica Folk de la Calafat.
Albumul contine 6 piese, le-as spune eminamente lirice, ca mesaj, ca atmosfera pe care o creaza, ca legatura ce se realizeaza intre artist si cel care asculta acest album. De altfel, in ciuda formatiei tehnice (fizician, deh! Se pare ca sunt mai multi ingineri si “tehnici” printre folkisti decat absolventi de stiinte socio-umane), Cristi este un artist de o sensibilitate aparte, ce ataca direct sufletul celui ce asculta, prin mesajul cantecului. Este adeptul stilului clasic de muzica folk, cu texte alese cu grija, compuse fie de poeti precum Nicolae Turtureanu (Joc de primavara), Ana Blandiana (O jumatate de luna) sau Aurel Bruma (Crini), fie chiar de artist.
Cu putina expunere, mai ales in mediul online, cantecele lui Cristi Corcioveanu pot castiga un public mult mai numeros, pentru ca pana la urma, artistul creeaza pentru public, iar masura valorii sale tot publicul o da, nu criticii sau chibitii fenomenului.
Probabil cea mai cunoscuta piesa de pe album este Crini, cunoscuta si sub numele de Meseria de copil, o piesa cu adevarat remarcabila, pe care ForeverFolk a si nominalizat-o la Premiile ForeverFolk 2009. Cristi a realizat si un videoclip acestei piese, pe care vi-l prezentam mai jos.