Lansarea albumului “Iedera” al lui Victor Socaciu (conferinta de presa)

Dupa cum am anuntat deja (click aici pentru detalii), Victor Socaciu va lansa pe 17 februarie 2010 albumul intitulat Iedera, printr-un spectacol ce va avea loc la Ploiesti, urmat de un turneu national, ale carui date au fost de asemenea publicate (click aici pentru detalii).

Luni, 15 februarie, a avut loc la Sala de Conferinte a Societatii Romane de Radiodifuziune conferinta de presa ce precede lansarea noului material discografic al unui artist consacrat din muzica folk romaneasca.

In afara autorului, despre album, dar si despre artistul si omul Victor Socaciu au vorbit:

Mihai Cosmin Popescu, realizatorul emisiunii de muzica folk “Omul cu Chitara” de la Radio Romania Actualitati;
Maria Toghina, Presedinte Director General al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), cel mai important partener media al acestui album;
Ruxandra Sararu, director de Comunicare şi Marketing al SRR;
Cornelia Andreescu, director Electrecord, producatorul albumului;
Oana Belu, din partea Domeniilor Ostrov, sponsor-partener al albumului.

Albumul contine 12 piese, din care o piesa (Impacare) este instrumentala, iar la el au contribuit Victor Solomon (chitara electrica), Michael Constantinescu (clape, backing-vocals), Viki Stephanovici (bass, backing-vocals), toti trei componenti ai trupei Bandidos. Piesa Imbratisare in cer este dedicata micutei Boggy (Boglarka Fekete, fetita de la care i-au fost transplantati artistului cei doi rinichi). De altfel, artistul multumeste pe album parintilor fetitei (Agnes si Barna Fekete) pentru “exceptionalul exemplu de generozitate si solidaritate umana”.

Artistul a evocat in discursul sau si momentul in care Paul Enigarescu (maestru de sunet in SRR, prezent la eveniment) l-a invitat sa inregistreze prima sa piesa in radio (intamplarea se petrecea in 1975).

Dintre colegii de breasla ai artistului, au fost prezenti Ducu Bertzi si Dan Manciulea (Fortele de Munca).

O galerie foto de la eveniment puteti viziona mai jos. Tot in galerie veti putea gasi un autograf pe care Victor Socaciu ni l-a acordat pentru cititorii www.ForeverFolk.com cu mesajul “I love, forever, folk!

[nggallery id=59]

Post Author: Marius Matache

3 thoughts on “Lansarea albumului “Iedera” al lui Victor Socaciu (conferinta de presa)

  […] Detalii de la conferinta de presa de lansare a albumului “Iedera” a lui Victor Socaciu click aici […]

  alexandru

  (2 December 2011 - 01:52)

  Aha, acum m-am prins! Sunt mai multe randuri scrise. Pastrand proportiile descoperim mai multe greseli de limba . Dati-mi voie sa le relev din respect pentru corectitudinea limbii materne.
  1.”….de catre unul din artistii…” – corect este: “dintre artistii”;
  2. daca ati mentionat functia pe care o ocupa primul dintre cei care au luat cuvantul la conferinta, articulat, la fel trebuie procedat si in cazul functiilor ocupate de catre ceilalti vorbitori;
  3.”…din care o piesa” (corect: “dintre care o piesa”);
  4.”….la el au contribuit…” (cu referire la o piesa instr.de pe album; corect: “la ea au contribuit”);
  5.”O galerie de la eveniment…” – corect: “O galerie de fotografii de la eveniment”, pt a nu se confunda cu altfel de galerie( forma este a unei locutiuni);

  Marius

  (3 December 2011 - 11:38)

  @Alexandru – multumim pentru analiza pe text – acolo unde aveti dreptate, am corectat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.